Жители на „Дружба“ 3 търсят подкрепа от кандидата за кмет Станимир Станчев за облагородяване на запуснат терен

Жители на „Дружба“ 3 търсят подкрепа от кандидата за кмет Станимир Станчев за облагородяване на запуснат терен
Публикация   20:59     17 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     301

   Кандидатът за кмет от СДС и водач на листата за общински съветници Станимир Станчев се срещна и разговаря с жители на квартал „Дружба“ 3. Те изразиха загрижеността си относно състоянието на инфраструктурата в района. Основните им оплаквания са за разбити тротоари, дупки по улиците и занемарен и обрасъл терен, превърнал се в развъдник на змии.

   Хората споделиха, че проблемите с тротоарите и улиците са дългосрочни и засягат ежедневието им, затова именно те са първото, което възниква в съзнанието им като належащ за оправяне проблем. Категорични са, че има още много неща, които могат да се направят за града и не губят надежда, че това ще се случи скоро. Разбитите тротоари представляват риск за безопасността на пешеходците, особено за децата и възрастните. Истинско предизвикателство се оказват и за майките с колички.

   Сред тревогите на хората е и запуснатият терен в центъра на квартала, който обхваща около 20 дка и който не е почистван в продължение на 7 години. Този терен може да се облагороди и да се превърне в зелена площ и обществено пространство. Според хората в квартала теренът е с над 40 собственици, но общината не е предприела никакви действия и тотално е занемарила регулярната поддръжка и управление на тази площ.

   Станимир Станчев изрази разбиране за проблемите и ангажимент за намиране на решения. Той предложи да се изготви проект за облагородяване на терена и поддържането му в бъдеще. Основната цел е създаването на зелена зона, която да бъде на разположение на жителите за отдих.

                                                                                          Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още