Четвъртък, 16 Май 2024

Станимир Станчев: Предлагаме трудни, но за сметка на това постоянни решения

Станимир Станчев: Предлагаме трудни, но за сметка на това постоянни решения
Публикация   07:36     17 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     335

Обсъдени бяха най-належащите проблеми в Русе и конструктивни решения за тяхното преодоляване.

   „На този град му трябват трудолюбиви хора, които искат да надграждат. Един управник трябва да си подреди и изчисти града, за да живеят хората спокойно. А също и да си държи на думата, защото мандатът минава и заминава, но хората в града остават едни и същи. Когато след мандата ги срещнеш, трябва да си с гордо вдигната глава и да ги гледаш в очите. Знам, че е много трудно, защото нямаме подкрепата на сглобки, на силни партийни централи, на олигархията. Затова разчитам на независимите хора, които имат енергията, желанието, импулса и искат да видят блясъка в Русе. Дължим го на поколенията след нас.„ - Това каза кандидатът за кмет от СДС Станимир Станчев на среща с представители на КТ „Подкрепа“, в която се включиха и част от кандидатите за общински съветници. Той благодари на участниците за предоставената възможност за диалог и сътрудничество.

   Обсъдени бяха най-належащите проблеми в Русе и конструктивни решения за тяхното преодоляване.

   Една от основните теми на разговора бе състоянието на инфраструктурата в града. Участниците споделиха загрижеността си за състоянието на уличната мрежа.

   „Предлагаме трудни решения, но за сметка на това постоянни. На града му трябва цялостно мащабно преасфалтиране. Това управление се бележи от заеми. За 4 години община Русе придоби 24 млн. лева нови заеми. За да теглиш заем, трябва да направиш нещо, както и да си направиш сметка как ще връщаш тези заеми. Нашата цел е да се справим със задлъжнялостта без да вдигаме данъците“, каза кандидатът за кмет.

   Друга ключов въпрос в разговора бе подобряването на образователната система. Русе е бързо намаляващ град, като на година се стопяваме с около 3000 души, позовавайки се на статистически данни. Една от причините е липса на перспектива за развитие, а това е свързано с образователната система. Участниците обсъдиха мерките, които трябва да бъдат предприети за усъвършенстване на училищата и подпомагане на учениците.

   Заедно с това беше разгледан и въпросът за разработването и подкрепата на проекти. В тази връзка Станимир Станчев отбеляза, че трябва спешна подготовка на проекти по Плана за възстановяване, тъй като до момента общината предпочита да работи по т.нар. меки мерки.

   „Без значение каква е сглобката и какъв е резултатът на 29 октомври, след изборите не мисля да млъкна и да спра да се боря за неправдите“, каза в заключение кандидатът за кмет Станимир Станчев.

                                                                                                            Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още