Понеделник, 6 Май 2024

Светлозар Симеонов: Изминалият мандат е мандатът на пропуските на администрацията на Пенчо Милков

Светлозар Симеонов:  Изминалият мандат е мандатът на пропуските на администрацията на Пенчо Милков
Публикация   11:40     16 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     341

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Иван Иванов е мъж на честта, който умее да създава екипи и изпълнява поетите ангажименти, казва кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ

   Светлозар Симеонов е роден на 23 ноември 1975 г. в гр. Русе. През 1999 г. завършва магистърска степен, специалност „Машинен инженер“ във ВВОВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. През 2002 г. се дипломира като магистър по финанси във Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий“. След завършването си работи като офицер в българската армия 4 години. От 2004 г. работи в частния сектор. През 2010 г. е започнал работа като главен инспектор в Дирекция „Инспекция по труда“ - гр. Русе. От 2015 г. до настоящия момент работи в сферата на търговията с електроенергия.

   През последните два мандата е общински съветник от групата на ГЕРБ. Бил е активен участник в Постоянните комисии по комунални дейности, транспорт и безопасност на движението;  Териториално и селищно устройство.

   Светлозар Симеонов е женен,  с две деца. Големият му син Максим е на 16 г. и е в 10-ти клас в Математическа гимназия „Баба Тонка“, а малкият син Даниел е на 12 години и е в 7 клас в СУ “Христо Ботев“.

           - Г-н Симеонов, през изминалия мандат Вие бяхте един от най-активните общински съветници. Направихте ли си вече равносметка?

- През последните 4 години ГЕРБ беше в опозиция, мандатът беше труден. Равносметката е, че изминаха 4 години, през които нямаше нищо мащабно и градивно, което да промени осезаемо живота на русенци. В същото време се довършваха единствено проекти от предишното управление на ГЕРБ.

Факт е, че през изминалия мандат администрацията на Пенчо Милков не можа да спечели нито един важен инфраструктурен проект, което обрече града на още 4 години застой.

Като общински съветник в опозиция винаги съм се стремял да бъда коректив на това управление в полза на русенци.

Всъщност единственото хубаво след този мандат е, че мога да направя разлика от предходните 4 години, в които ГЕРБ управляваше – имаше кмет и мнозинство в Общинския съвет. Всички помнят големите инфраструктурни проекти, които промениха изцяло облика на града, както и международните спортни и културни фестивали, допринесли за популяризирането на Русе и развитието на туризма в нашия град.

   -Тези резултати са факт и са видими, но към какво изпитвате непримиримост днес и какво трябва да се промени?

- Изпитвам нетърпимост към неугледния и неприветлив град, в който живеем, неправдите и неизпълнените ангажименти към хората от екипа на кмета Милков.

Вярвам, че Русе ще има шанса да продължи да се развива след този застой, да се продължи започнатото от ГЕРБ, Русе да се превърне в зелен град със зони за отдих, с чисти производства и нови технологии, с модерен и икономичен автотранспорт.

Как искате да задържим младите хора? Допитваме ли се до тях, какво те искат да се случва в града? Нормално ли е в 21 век в един европейски български град, като Русе да няма изградена поне една площадка с лостове и други уреди за спортна дисциплина като калистеника? Аз съм радетел за достъпен спорт за всички и най-вече нови площадки в междублоковите пространства, осигуряващи възможност за ежедневни безплатни тренировки на подрастващите.

Също така администрацията трябва да е в услуга на гражданите с улеснен достъп до електронни услуги и дигитализиране на водените регистри, а не както в „Жилфонд“ все още работят с големите тефтери.

Нова визия трябва и за малките населени места. Автономни бюджети за комунални дейности и поддръжка, са част от приоритети на ГЕРБ.

    - Русенци могат да се запознаят и с по-подробната ви управленска програма… Вие бяхте едни от първите, които я публикувахте…. А ако трябва да определите с една фраза изминалите 4 години?

- Като мандат на пропуските на администрацията на Пенчо Милков! Мандат на некомпетентността и раздутия щат. Мандат на мътни сделки, прикрити чрез общински дружества и обществени поръчки!

   - Какво ще промените? Защо се кандидатирате отново за общински съветник? 

- Кандидатирам се отново, защото считам, че мога да бъда полезен на русенци, както и за развитието на града ни. Искам да продължа да бъда коректив на общинската администрация, която има нужда от контрол и градивна критика.

   - Защо русенци да ви подкрепят и да гласуват за Иван Иванов и листата за общински съветници?

- Кандидатът ни за кмет Иван Иванов е мъж на честта, с генералски пагон. Той е добър администратор, това може да се види от неговата автобиография. Като директор на УБАЛ „Канев“ той е успял да преобърне една болница с лошо финансово състояние  в просперираща и да стане на трето място  по финансови показатели в страната. Затова вярвам, че това, с което той се ангажира, ще бъде изпълнено.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ - Русе е обществена личност с авторитет, която работи за хората. Алисе Муртезова мисля, че няма човек от Русе, който да не я познава. Тя е административният директор на лечебни заведения „Медика“ и председател на БЧК и е с доказан управленски опит. Със своите каузи, неведнъж е помагала на нуждаещите се.

Подкрепете ни като на 29 октомври гласувате с номер 7 в бюлетината!

                                                                                                                       Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha