Дванадесет кандидати ще премерят сили за кметското място в Русе.

   Дванадесет кандидати ще премерят сили за кметското място в Русе.
Публикация   15:31     15 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     377

   Дванадесет кандидати ще премерят сили за кметското място в Русе.

   Шефът на УМБАЛ „Канев“ Иван Иванов ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на българската столица на Дунав. Иван Иванов е взел решението си в последните дни, след като е имал разговори лично с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

   Адвокат Рена Стефанова е кандидатът за кмет на Русе на коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“.

   А настоящият кмет на града Пенчо Милков ще играе за втори мандат. Той е получил номинации от всички местни структури на БСП. Милков бе избран за кмет на Русе на местните избори през ноември 2019 г. Тогава той бе един от малкото пробиви на БСП в местната власт, побеждавайки бившия кмет на града от ГЕРБ Пламен Стоилов.

   Анатоли Станев е кандидатът за кмет на ИТН в Русе. Бил е областен управител в Русе. По професия е адвокат. Бил е член на Софийската адвокатска колегия. Станев беше и директор на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Русе преди да заеме поста на областен управител.

   Амбиция за кмет има и народният представител от „Възраждане“ Златан Златанов, който е член на парламентарните комисии по конституционни и по правни въпроси.

   Искрен Веселинов е кандидат за кмет, издигнат от „България на регионите“. Той е съпредседател на ВМРО, бивш депутат.

   СДС също ще участва в надпреварата със свой кандидат. Това е Станимир Станчев. ПП „Движение Гергьовден“ се отбелязва с Кристиян Вълчев.

   Борислав Българинов е кандидатът за кмет, издигнат от Съюза на свободните демократи, а Айдоан Джелил претендентът за кмет от Движението за права и свободи.

Здравко Паскалиев е кандидатурата на ПП „Средна европейска класа“, а от НДСВ залагат на Илиян Илиев.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още