Кандидатът за кмет Станимир Станчев обсъди проблема с преливащите контейнери в квартал „Чародейка“

Кандидатът за кмет Станимир Станчев обсъди проблема с преливащите контейнери в квартал „Чародейка“
Публикация   16:48     14 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     297

   Кандидатът за кмет от СДС и водач на листата с кандидати за общински съветници Станимир Станчев се срещна и разговаря с жители на квартал „Чародейка“, които споделиха за проблемите, пред които ежедневно са изправени. Една от основните грижи на хората е свързана с преливащите контейнери за отпадъци. Жителите на квартала изразиха загриженост, че броят на контейнерите не е достатъчен поради близостта до много търговски обекти.

   Заради липсата на достатъчно контейнери, кофите преливат от боклуци в уличните кофи, а това създава неприятна атмосфера за жителите, като се носят неприятни миризми. Проблемът се задълбочава от факта, че в района има много търговски обекти, които генерират значително количество отпадъци.

   Едно от предложените от кандидат за кмет Станимир Станчев решения е увеличаването на броя на контейнерите за отпадъци в района. За целта трябва да се поставят допълнителни съдове за събиране на боклуци на стратегически места в квартала.

   Важно е да се насърчи редовното изпразване на контейнерите, особено в близост до търговските обекти. Това ще осигури подходящи условия за събиране на отпадъци и ще намали броя на случаите на преливане на контейнерите.

   Друга идея на кандидат за кмет е да се стимулират образователни кампании, насочени към жителите на квартала и търговските обекти, които да насърчат разделно събиране на отпадъците и правилното им изхвърляне.

   Добро решение е и да бъде санкциониран всеки, който въпреки наличието на контейнери, реши да изхвърли отпадъци извън посочените за целта места.

   Срещата на кандидата за кмет Станимир Станчев с жителите на кварталите в Русе е важен момент за изслушване и анализ на конкретните проблеми. Съвместните усилия на кандидата за кмет и жителите могат да доведат до подобрение на средата и качеството на живот в квартала.

                                                         Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още