Вторник, 14 Май 2024

От СДС Русе с позиция: Вече го направихме - още преди месец сезирахме Прокуратурата за буферния паркинг

От СДС Русе с позиция: Вече го направихме - още преди месец сезирахме Прокуратурата за буферния паркинг
Публикация   17:10     13 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     331

   „Още преди един месец общинските съветници от СДС сме сезирали Окръжна прокуратура Русе и Министерство на регионалното развитие и благоустройството със сигнал, отнасящ се до незаконни практики при изграждането на по-малкия общински буферен паркинг за 75 тира върху 45 дка по бул.“България“. Запознахме се с анонса за действия от страна на друга политическа партия и ще се радваме един месец след нашата жалба и техният сигнал да се присъедини към депозираните материали. Разчитаме на това, да се загърбят политическите пристрастия и да се обединим за справедливост в името на град Русе и неговите граждани.

   Междувременно очакваме резултатите от контролните органи. Русенци заслужават истината да излезе наяве и да се предприемат подходящи мерки срещу всякакви незаконни действия от страна на общината.“

   Това коментира кандидатът за кмет от СДС и водач на листата с общински съветници Станимир Станчев.

   СДС отдавна взе на прицел буферния паркинг, тъй като има спорни въпроси относно неговата изрядност и финансови интереси на общината. Само за два месеца паркингът, изграден и стопанисван от частен инвеститор, е генерирал  значителни приходи от съоръжение, изградено върху 116295 кв.м. които обаче не отиват в общинския бюджет. В него ще постъпват по 600 000 лв. годишно, които считаме за крайно недостатъчни, на фона на постъпленията.

   Търгът за изграждането на паркинга беше спечелен от специално създадената фирма „Тир Паркинг Русе“, в която финансистът Емил Хърсев придоби мажоритарния дял в края на януари.

                                                                                           Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още