Четвъртък, 9 Май 2024

Искрен Веселинов: ,,Водещ фактор за развитието на Русе е икономиката"

Искрен Веселинов: ,,Водещ фактор за развитието на Русе е икономиката
Публикация   09:17     13 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     320

Кандидатът за кмет се срещна със собственици на малък и среден бизнес в Русе

   Кандидатът за кмет от МК „България на регионите" Искрен Веселин проведе работна среща с представители на малкия и среден бизнес в Русе. Той изрази увереност, че държавите с икономика, която генерира висок жизнен стандарт, разчитат на развитието на малки и средни предприятия, които  съставляват 98% от бизнеса в Европейския съюз и генерират 67 % от работните места. Те са основен двигател за икономически растеж, иновации, заетост и социална интеграция.

   Веселинов коментира, че малкият бизнес у нас е подложен на множество тежки процедури и затруднено администриране. „На практика правилата, които важат за големите фирми, важат и за малките, и всичките ни опити да облекчим този административен произвол, който е непоносим за малкия бизнес,  до момента е удрял на камък. Общината има значително по-ограничени възможности да подпомага този сектор, но същевременно тя притежава и контролни функции, както и възможности чрез определени политики да стимулира или не малките и средни предприятия",  изтъкна кандидатът.

   „В нашата концепция за развитие на Русе водещ фактор е икономиката, заяви Веселинов. Развитието на града, минава през развитието на икономиката. Затова за Русе залагаме на курс към разкриване на нови малки и средни предприятия  и подкрепа за тяхното развитие."

   Той заяви, че предвижда специална политика за поощряване създаването и развитието на малки и средни предприятия в областта на високите технологии и  иновациите. Общината ще подкрепя фирми, които планират растеж чрез разгръщане на експортния си потенциал и достъп до нови пазари.

   За прогреса на града като атрактивно място за инвестиции и растеж ще съдейства и създаването на Русенски технологичен панаир, също и изграждането на нови индустриални зони върху общински терени, които ще бъдат профилирани в областта на високите технологии и екологично чистите производства, и създаване на високотехнологичен парк.

   Веселинов увери, че ще бъде гарантирано честно провеждане на обществените поръчки и достъп до тях на всеки с нужната квалификация и възможности. А също адекватно административно обслужване и човешко отношение от общинските контролни органи, които следва да подпомагат и подкрепят предприемчивите русенци.
 
   В хода на срещата бяха обсъдени редица проблеми на малките и средни предприятия в Русе, както и възможностите на местната администрация да подпомага този сектор.
 
   В дискусията взеха участие и Иво Пазарджиев, водач на листата на МК „България на регионите",  Галин Григоров, лидер на ВМРО в Русе и втори в листата на коалицията, както и кандидатите за общински съветници Борислав Минев и Стефан Бучаков.
  
                                                                                                                    Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още