Коалиция „Продължаваме Промяната - ДБългария“ призовава русенската прокуратура да провери незаконно построения паркинг в Русе

Коалиция „Продължаваме Промяната - ДБългария“ призовава русенската прокуратура да провери незаконно построения паркинг в Русе
Публикация   12 Окт, 2023   /     akcent.bg   /     356

   Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ призоваваме русенската прокуратура да извърши своя проверка на обстоятелствата около изграждането на незаконен паркинг на общински терен и то в непосредствено съседство с работещия от месец юни частен тир паркинг. И да се установи дали той не е функционирал в продължение на месеци с мълчаливото одобрение на общинската администрация, като междувременно там са спирали камиони и някой е прибирал таксите за престоя им.

   Намираме за изключително странно днешното съобщение на Община Русе за установен южно от изградения буферен паркинг незаконен строеж. Както става ясно, този незаконен строеж е паркинг, който на практика е продължение на частния буферен паркинг и се намира точно там, където трябва да бъде изграден общински паркинг с капацитет 75 тежкотоварни камиона. За който никой от Община Русе не се е похвалил дори, че е започнат, камо ли да е готов.

   Ние от ПП-ДБ смятаме, че обществеността трябва да получи отговори на множество въпроси, които поражда този скандален факт. Като например:

  Кога е изграден този "незаконен строеж" и дали това не е станало едновременно с частния буферен паркинг? Напомняме, че фирмата, която стопанисва частния буферен паркинг и фирмата, спечелила обществената поръчка за общинския, са свързани лица.

   Как е възможно при толкова посещения на лица от Общината на буферния паркинг досега никой да не е забелязал, че паркинг е построен и на общинския терен?

   Защо едва през август общинската администрация публикува инвестиционно намерение за строителството на общинския паркинг, при условие, че обществената поръчка за тази цел бе финализирана в началото на май? Не е ли забавянето умишлено, за да се даде възможност на частната фирма да заработи допълнително и от общинския паркинг?

   Има ли издадено разрешение за строеж на общинския паркинг и ако има от коя дата е?

   Платила ли е Община Русе за строителството на общинския паркинг - ако да - на кого, кога и каква сума?

    Ако Община Русе премахне незаконния строеж, за чия сметка ще бъдат вече направените разходи?

   Кой е прибирал таксите от паркираните върху незаконния строеж камиони - "Тир Паркинг Русе", Община Русе или Пенчо Милков?

   Смятаме, че Община Русе и Пенчо Милков също дължат отговори на тези въпроси. Г-н Милков много пъти е твърдял, че всичко в Общината е прозрачно, нека сега докаже това като изясни фактите около този скандал.

   Разследване по темата, което осветлява казуса, може да видите тук:

    https://youtu.be/qcC0Hga23wI?si=RWdYG0tYE0Z_eG6W&t=605

                   Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още