,,Позитивната,, предизборна кампания приключи, на ход е пасквилна война с предварително обречен на неуспех финал

,,Позитивната,, предизборна кампания приключи, на ход е пасквилна война с предварително обречен на неуспех финал
Публикация   14:31     12 Окт, 2023 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1080

  Не че нещо, не че кой знае какво, но не разбирам защо повечето кандидати за заплати и място в местния парламент заявяваха пред медиите гордо, че ще водят "позитивна" предизборна кампания.

  Мой близък ми прати тази мисъл "Глупостта навлиза в обществото когато фактите се заменят с мнения"....

  По- опасно, грозно и смърдящо е, когато участниците в партийните предизборни боричкания задкулисно клеветят наляво и надясно, компрометират същността на изборното съревнование, на общинския съветник, на местното управление.

  Така вчера се стигна до първия в тази кампания пасквил /малка публицистична творба, в която се злепоставя или клевети известно лице или група хора/, в който някаква бройка имена писали нещо от името на учителите в Русе срещу началника на училищния инспекторат. И аз, и колеги се опитахме да установим връзка с адресанта, ноооо.... очаквано, така няма.

 Всъщност, това нехаресване на Росица Георгиева от някого/някои бе демострирано по същия начин преди няколко месеца. Тогава на т.н. сигнал, подаден от зам. кмета Златомира Стефанова /нямаща нищо общо с образованието/, докара почти цялото ръководство на Министреството на образованието, което почти цяла седмица обследва работата на началника на инспектората.

   За съжаление на недоволните, очакваният ефект не бе постигнат....

  И сега се ливна нова порция помия... Няма да казвам защо сега, но е цинично при 8 години работа като общински съветник някой да се сети сега, че това било незаконосъобразно.

  За да има явно равновесие в писането на пасквили, до своеобразно изящно майсторство се появи в края на деня и ответен "удар". На мушката бе зам. кметът по образование Енчо Енчев /за сведение- и Енчев, и Георгиева, са на 6-то място в листите, съответно на БСП и на ГЕРБ.

   Несъмнено този творец /творци/ са иновативни и са използвали в своя донос същите несъществуващи имена от предния....

   И там наредени едни махленска "фактология" , която всъщност по- голямата част от русенци знаят.

  Дали Енчев е назначил по свое усмотрение началника на общинското образование или не, може и да има значение. Но в никакъв случай не може да се вини, че този началник се сближил с колегата му доста видимо. Впрочем, в сградата на Общината на всички е известно, че кипи бурен живот- къде обществен, къде личен, но вече има създадена традиция.

   Та, кой къде и на кого бърка по дупките, не е никак важно, щом им е хубаво. Лошото е, че ставаме за смях и за срам не само пред русенци, а вече и на национално ниво.

   Срам за учителското съсловие, което се използва за тези кални боричкания, използвани от иначе "чисти и святи" кандидати да решават съдбите и да управляват парите на русенци.

   И за да завърша- ако пишещите пасквилите и тези, които ги въодушевяват /подстрекават и най-вече стимулират/, са забравили, да припомня.

   Първо Енчо Енчев бе окалян още преди да бъде назначен за зам. кмет и сега това е второто "творение". Георгиева също вече разполага с втори пасквил, писан от несъществуващи имена, още повече учители.

   Предизборната надпревара е в средата. Така че резултатът към момента е равен.

   Ако този стил ще продължи да бъде ползван, то нека производителите на текстове от времето на Бай Ганьо побързат....

    Впрочем, ще почна и ще събирам в тоалетната тази и други такива писания, за да може наследниците на европейско Русе след време да знаят как са се правили в Малката Виена избори...

  За да прибавил след Алековия Бай Ганьо и "До Чикаго и назад сто години по-късно" на Георги Данаилов тези "шедьоври", сътворявани явно от хора с ниски чела и претендиращи за висока култура...

        С погнуса..... Р.Н.

 



Коментари

  •     Йордан Иванов 

    Винаги точен и обективен да служи за урок на тези с ниските чела. Браво г-н Николаев

Коментирай

   captcha