Вторник, 18 Юни 2024

До 6 ноември се приемат оферти за строителен надзор при основния ремонт на Дунав мост при Русе

До 6 ноември се приемат оферти за строителен надзор при основния ремонт на Дунав мост при Русе
Публикация   11 Окт, 2023   /     akcent.bg   /     434

Трасето на българска територия от Дунав мост е с обща дължина 1,057 км.

   Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителния надзор при основния ремонт на Дунав мост при Русе. Кандидатите могат да подават оферти до 6 ноември т. г. Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор е 731 325 лв. без ДДС и не е пределна.

   Изпълнението на поръчката за строителен надзор е в два етапа. Първият е изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Вторият е упражняване на строителен надзор по време на строителството.

   В момента АПИ провежда и обществена поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на мостовото съоръжение. На 29 септември бяха отворени постъпилите три оферти. В момента тръжната комисия продължава работата си за разглеждането им.

    Трасето на българска територия от Дунав мост е с обща дължина 1,057 км. Основен ремонт до момента не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Изработеният технически проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. Изискването на АПИ към бъдещия изпълнител е при стартиране на ремонтните дейности да не се спира изцяло движението по Дунав мост. Работният процес трябва да е организиран така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още