Бивш общински съветник от БСП зададе въпрос на Станимир Станчев, отговорът май не му хареса

Бивш общински съветник от БСП зададе въпрос  на Станимир Станчев, отговорът май не му хареса
Публикация   07:19     11 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     255

   Фейсбук отдавна стана важна трибуна за обмен на идеи и информация, особено в политическия контекст. В битката за политическа власт се разиграват какви ли не сцени. В социалните мрежи бившият общински съветник от БСП Иван Иванов реши да води диалог с кандидат за кмет на СДС Станимир Станчев, като му постави въпрос относно неговото гласуване срещу изграждането на закрит басейн. Въпросът разкрива интересен аспект на общинската политика и предизборната борба – търсене на отговори за вече взети решения и тяхната връзка с текущата кампания. Истината е, че проектът за закрит плувен басейн беше съсипан именно през управлението на БСП с подкрепата на ВМРО и предизвика сериозни въпроси относно тяхната способност да ръководят общината.

   Ние винаги сме заявявали, че сме ЗА плувен басейн, но да е изграден по правилата. Настоявахме басейна да се реализира на терена до мола, където имаше разрешение за строеж. Това сблъска нашите интереси. Управляващото мнозинство реши, че целият плувен комплекс трябва да е именно в парка с цената на това да се разруши част от парковото пространство. Сега строителството е спряно, защото при това бързане не е догледано, че част от терена най-вероятно ще се окаже частна собственост.

   В момента ние пак сме в изходна позиция и с това бързане няма да стигнем доникъде. Запознати сме и с още една шизофренна идея – досегашният кмет и кандидат за втори мандат Пенчо Милков  планира да прави парк на мястото, отредено за басейн. Ще разрушим парка, за да направим нов басейн срещу 12 милиона заем и 2 милиона лева общинско участие.

   Въпросът за басейна и неговата съдба носи в себе си важни послания за прозрачност, отговорност и съпричастност към нуждите на гражданите. Все още няма отговор на въпроса защо общинското ръководство провали готов проект за басейна в близост до МОЛ-а и се изхарчиха пари за ново проектиране. Защо се провали изграждането на плувния басейн в училище „Васил Левски“ или по-скоро защо за 4 години не се доизгради плувния басейн?!

   И още един въпрос към общинския съветник от партията на досегашния кмет - вие и партията, която представяте, как гласувахте по предложението за изграждане на басейн до МОЛ-а? Отговорете честно и достойно, ако са Ви познати значенията на тези две думи. А също и кой декември се очаква да откриете басейна?

   Кореспонденцията може да бъде проследена на следния линк:

https://www.facebook.com/stanimirstanchevruse/posts/pfbid037bgo5FBxctxSwdMxK7drH3YLxuEgo1ntajnhcQsuYjKcuVwLahvL8RzeQwiMqQhHl (последно посетен на 11.10.2023 г в 14:40).

                                                                                                     Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още