Понеделник, 6 Май 2024

Калоян Кръстев: ,,Искам да срещам повече усмихнати хора по улиците в града,,

Калоян Кръстев: ,,Искам да срещам повече усмихнати хора по улиците в града,,
Публикация   13:47     11 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     341

   Калоян Кръстев е на 39 години. Завършил е „Стопанско управление“ в русенския университет „Ангел Кънчев“ и магистър по Финанси. Два мандата е зам.-председател на Общински съвет на СДС. Работи в областта на финансовото консултиране, като развива собствена фирма в тази сфера. Женен, с едно дете. Кандидат за общински съветник от листата на СДС.

- Г-н Кръстев, какво Ви мотивира да се включите в политическия процес като кандидат за общински съветник? За първи път ли сте част от листата на СДС?

- Всъщност аз участвам отдавна активно в политическия процес. Първо съм закърмен със синята идея, бях едно от децата на демокрацията, носен на раменете на своите родители, които се бореха  за свобода, справедливост и независимост. СДС е  партията, която промени България и даде онзи тласък на държавата към нейното европейско развитие. До ден днешен никога не съм сменял партийната си принадлежност и винаги съм отстоявал идеите на СДС. За мен СДС е кауза и аз съм убеден, че СДС ще си върне онова място на политическата сцена, откъдето тръгна.

Включвам се в кампанията за общински съветници с убеждението, че мога да допринеса за превръщането на Русе в по-добро място за живеене. Желаем да задържим младите хора от Русе. В момента те напускат заради проблеми със замърсяванията на въздуха и слабо развитата икономика на града. Целта ни е Русе да стане по-привлекателно и подходящо за живеене място.

- Каква е основната Ви цел, ако бъдете избран за общински съветник и кои са основните проблеми, върху които ще работите?

- Целта е една - Да върнем блясъка на Русе. Да върнем онзи аристократичен дух на града, който му приляга. Да запазим хората и да си върнем онези, които си тръгнаха. Искам да срещам повече усмихнати хора по улиците. През последните години Русе сякаш замръзна. Превърна се в град, в който не се случва нищо хубаво. Мръсни и разкопани улици, изключително замърсена околна среда, никакви инвестиции и нови проекти, лоша инфраструктура, нередовен  градски транспорт. Това са само малка част от проблемите, върху които смятам да работя.  Разбира се, за тези проблеми има виновници. Виновни сме и самите ние като общество, че оставихме града ни да стигне до това положение. Знам, че ще е трудно, но ако човек се бори и отстоява своите идеи и виждания, те неминуемо ще дадат резултати.

- Като икономист и финансист, каква е Вашата оценка на финансовата политика на Общината и какви конкретни предложения за подобрения бихте имали в тази сфера?

- Бюджетът на Община Русе е удвоен, като ние също ще работим за повишаване на приходите, базирани на собствените ресурси. Ще се стремим да поддържаме нивата на местните данъци и такси, средни за страната. Дори през първата година от мандата предвиждаме данъчни облекчения за собствениците на моторни превозни средства, заради лошата инфраструктура.

- Как един млад човек като Вас вижда своето място в местното управление на  града?

- Поколенията се сменят. Това е процес, който е неизбежен. Задължение на всички ни е да го направим плавно, учейки се от опита на лидерите преди нас. Тук е моментът да благодаря на моите колеги от организацията, че ми гласуваха доверие и ми дадоха четвърто място в листата.Като млад човек не искам да си давам определения, които е твърде рано да съм заслужил. Здраво стъпил съм на земята. Ще работя и ще бъда гласът на новото поколение, защото то притежава креативността да реши много от проблемите.

- Как бихте оценили качествата на Вашия партиен лидер Станимир Станчев, който е и кандидат за кмет?

- Градът и общината имат нужда от управление с доказани качества и опит, водени от стриктни принципи. В този ред на мисли Станимир Станчев е единственият партиен лидер в Русе, за който без съмнение мога да кажа, че изгради екипа си върху трите най-солидни принципа за добро лидерство. На първо място, това е поставянето на реализуеми цели, които директно да подобрят живота на хората в общината. Много управници са влезли в порочния кръг на гръмки обещания и тихи оправдания. Мисля, че тази вълна на популизъм заплашва и Русе . Ние защитаваме последователна и постижима програма, както е почтено и както трябва да правят всички. Второ, в екипа на Станимир Сатнчев не можеш да се скриеш зад чуждия гръб. Всеки кандидат за общински съветник от нашата листа има глас, отговорности и ангажименти, подкрепени от конкретни лични идеи, защото на доверието се отговаря с резултати. И така стигаме до третата точка: екипът ни е в постоянен диалог с жителите на общината, защото те ще са и мерилото, и компасът на нашата работа.

                                                                                            Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha