Четвъртък, 16 Май 2024

Институт „Конфуций“ – София – сред отличените по повод 10-годишнината на Канев център-Русенски университет

Институт „Конфуций“ – София – сред отличените по повод 10-годишнината на Канев център-Русенски университет
Публикация   07:45     11 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     386

   Институт „Конфуций“-София е сред отличените организации по повод 10-годишнината на Канев център-Русенски университет. Плакет и благодарствени грамоти бяха връчени лично на г-жа Аксиния Колева и проф. Лиу Сиумин, които са директори на института от българска и китайска страна.

   След вълнуващото тържество в Канев център двамата директори бяха посрещнати от ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев, дтн, който благодари на представителите на Институт „Конфуций“-София за дългогодишната безрезервна подкрепа, оказвана на Русенския университет, за неговата дейност и инициативи, популяризиращи китайския език и култура в град Русе и региона.

   С методическото ръководство на Институт „Конфуций“-София през 2016 г. в Русенския университет е разкрита Класна стая „Конфуций“, като един от центровете за разпространение на китайския език и култура в България. Според мнението на двамата директори на Институт „Конфуций“ това е един от най-успешно развиващите се центрове в страната, предлагащи обучение по китайски език за студенти, преподаватели и граждани, и организиращи многобройни събития с образователен и културен характер.

   Благодарение на сътрудничеството с Институт „Конфуций“-София от 2014 г. насам в Русенския университет работят преподавателки от Китай, които са основен вдъхновител и двигател на културния календар в Класна стая „Конфуций“.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha