В Русенския университет тържествено бе отбелязана 10-та годишнина от създаването на Канев център

В Русенския университет тържествено бе отбелязана 10-та годишнина от създаването на Канев център
Публикация   07:01     10 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     350

   Десетата годишнина от създаването на Канев Център при Русенския университет бе отбелязана днес в зала 2 на центъра.  Водещ на тържеството бе мениджърът на центъра д-р Петя Ангелова. Официални гости бяха зам.-областният управител на Област Русе - г-н Георгиев, началникът на РУО - д-р Росица Георгиева, представители на множество партньорски организации и медии. На празника присъстваха ректорското ръководство и членове на академичната общност на университета.

   Събитието бе открито от ректора на Русенския университет академик Христо Белоев. Той направи ретроспекция назад в годините, връщайки се към историята на създаването на центъра. С думи на признателност и почит бе споменат дарителят-филантроп г-н Игнат Канев, благодарение на когото идеята за създаването на центъра бе въплътена в настоящата сграда. Академик Белоев подчерта многофункционалността на центъра, припомняйки различните формати на събитията, които са се провеждали в него и изказа удовлетворението си, че сградата и днес е запазена в първоначалния си блестящ вид, благодарение на доброто й стопанисване.

   Присъстващите официални гости поднесоха своите поздравления по случай годишнината. Бяха получени и поздравителни адреси от множество институции и организации, включително и от канцеларията на Президента на Република България - г-н Румен Радев.

 

   Мениджърът на Канев Център д-р Петя Ангелова връчи възмпоменателни плакети “10 години Канев Център” на ректора на Русенския университет академик Христо Белоев, на зам.-областния управител на Област Русе г-н Георгиев, на началника на РУО - Русе - д-р Росица Георгиева, както и на представители на организациите и медиите, с които Канев Център тясно си е сътрудничил и партнирал през годините.

Финалът на тържеството бе отбелязан с красива торта.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha