Свикват извънредна сесия заради пропуснати за финансиране от общински служители три маломерни паралелки

Свикват извънредна сесия заради пропуснати за финансиране от общински служители три маломерни паралелки
Публикация   13:44     10 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     298

Вносителите предлагат общинските съветници да заседават без парични възнаграждения

  В канцеларията на Общински съвет - Русе е постъпило искане от 19 общински съветници за свикване на извънредна сесия. Ето и част от текста на докладната:

   Внасяме настоящото искане до председателя на Общински съвет – Русе с искане да свика извънредна сесия, в срока по чл. 23, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, на която извънредна сесия да се обсъди и гласува решение за разрешаване формирането на 8 паралелки с по-малко от 10 ученици в ОУ „Отец Паисий“ – с. Тетово, ОУ „Георги Стойков Раковски“ – с. Ново село и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Семерджиево.

    Същевременно  заявяваме, че ще се откажем от дължимите ни възнаграждения за участие в извънредната сесия на общинския съвет, тъй като не желаем да натоварваме бюджета на Община Русе с допълнителни разходи, общинската администрация.

   Съгласно чл. 23, ал. 4, т. 2 от Закона за местното самопуправление и местната администрация, за да се свика извънредно заседание са необходими подписите на една трета от общинските съветници, като в крайна сметка въпросът опира до обществената отговорност на всеки един общински съветник, включително и на председателя на общинския съвет.

     Предлагаме по време на извънредното заседание Общински съвет – Русе да приеме следното решение:

1. Разрешава функционирането на паралелки с по-малко от 10 ученици през учебната 2023/2024 година в следните неспециализирани училища:

- ОУ „Отец Паисий“ – с. Тетово;

- ОУ „Георги Стойков Раковски“ – с. Ново село;

- ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Семерджиево.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha