30 000 влизат в битка за общински съветници на местните избори

30 000 влизат в битка за общински съветници на местните избори
Публикация   06:56     06 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     301

   Предизборната кампания протича спокойно, има само два сигнала за нарушения, но не са особено тежки. Това обяви на брифинг заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. Тя обясни, че получените до момента сигнали са препратени са към Общинска избирателна комисия.

  Матева заяви, че ЦИК е приела решението, с което одобрява изборните книжа, които представляват протоколите на Секционните избирателни комисии и Общинските избирателни комисии. Постарали сме се протокола да бъде улеснен за попълване", каза тя.

  В секциите, в които ще има гласуване и с хартиени бюлетини и с машинни бюлетини, СИК няма да сумират резултата от двата вида гласуване, очакваме с това да се минимализира броят на грешките уточни още Росица Матева.

   Повече от 30 000 са кандидатите за общински съветници на местните избори като те се борят за 5053 мандата, каза още заместник-председатеялят на ЦИК.

   За 265-те общински кметства се борят 1360 души, за 3041 места в малките кметства желаещите са 2900 души. 400 са кандидатите за кметове на райони, каза още Матева.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha