Понеделник, 13 Май 2024

Станимир Станчев: Русе задлъжня с 40 млн. лева при 60 млн. лв. приходи

Станимир Станчев: Русе задлъжня с 40 млн. лева при 60 млн. лв. приходи
Публикация   21:49     04 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     386
   Днес имах 10 минути, в които трябваше да обърна внимание на няколко сериозни теми в ефира на Българската национална телевизия.
10 минути са крайно недостатъчно време, за да кажеш всичко на русенци, което искаш да им кажеш.
 
    За десет минути успях да засегна темата за последния мандат и как Русе задлъжня с 40  милиона при приходи 60 млн.
Русе си раздаде стратегическите проекти, сред които буферният паркинг на бул. „България“. За същия неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ прави сравнение с порочния модел за Капитан Андреево. Ние сме предприели действия в тази посока.
 
    За 10 минути успях и да споделя,че при проведена независима анкета сред пълнолетни русенци,о сновният проблем според 72% от анкетираните е пътната инфраструктура.
 
   Градът е разкопан от 2 години и почти няма здрава улица. След редица мои питания от пролетта, чак сега започна лека-полека да се асфалтира. И както казват русенци: Хубаво, че пита, за да започнат да асфалтират част от улиците. За мен това се дължи на лоша организация и планировка, а не липса на средства.
За последния месец се затвориха две големи улици в града –„Доростол“ и „Плиска“, като само няколко дни след мои питания защо не се асфалтират, започна полагане на асфалт. Това означава ли, че ако не бях питал, улиците щяха да стоят досега в това положение?
 
   През последния мандат градът замръзна. Колегите от управляващото мнозинство в общинския съвет обичат да казват, че Русе е северната столица, а аз им отговарям, че Русе е замръзналата столица на България. За 4 години ще върнем блясъка на Русе. За година и половина предвиждаме мащабно качествено асфалтиране в целия град, постижимо е.
 
    Другият изключително сериозен проблем в града е мръсотията и сметосъбирането. Последните 4 години се смениха контейнерите и се намалиха съдовете и стоянките. Кметската управа е допуснала редица пропуски, които доведоха до множество неудобства за гражданите. Наред с това гробищните паркове не са чистени през последните 1-2 години. Тук проблемът отново е заради липса на организация.
 
    За да задържим младите хора в Русе, е необходимо да осигурим много по-добра среда за живеене. Демографският проблем се задълбочава, като Русе в момента има около 123 000 жители. Много млади хора казват, че дават последен шанс на Русе, защото когато излязат от блока, виждат мизерията, разхвърляните торбички, изпотрошените спирки, липсата на транспорт, тъй като в Русе има транспорт до 20:00 часа.
 
    За всички беди, които се случват в нашия град, ние предупреждавахме. Назовавахме проблемите с истинските им имена и имаме едно по-различно мнение.
 
   Уважаеми русенци,
гласувайте за независимите хора, за хората, които предлагат решения с разум и хората, които през годините назад винаги са казвали нещата с истинските им имена.
    Ние знаем как!


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още