Карадайъ във Ветово: Целта ни на тези избори е да имаме повече представители в местната власт

Карадайъ във Ветово: Целта ни на тези избори е да имаме повече представители в местната власт
Публикация   05:22     03 Окт, 2023 /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     353

Досегашният кмет и кандидат- кмет на Ветово д-р Мехмед Мехмед смята, че това ще е една от най-трудните кампании

   Новото начало с предстоящите избори за ДПС, което е и слоган на партията /Време е за ново начало/, има ново измерение.  Наш приоритет е специалното отношение на държавния бюджет към местното самоуправление. ДПС иска заделяне на специален фонд в държавния бюджет за местната власт. Показали сме през годините, че като местна власт можем да правим инфраструктура. Сега трябва да я надградим - да създадем условия за разкриване на  работни места, така че самите ние, чрез труда си, да имаме достоен живот. Това е следващата ни обща задача”. Toва заяви лидерът на Движението за права и свободи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който  откриване на кампанията за местните избори в Русенско от Ветово. Тук беше целия актив на партията на Доган от областта, както и кандидатите за кметове и общински съветници на общини и малки населени места в региона. Сред гостите бяха депутатът от 19-ти МИР Ализан Яхова, ексдепутатът Бюрхан Абазов, безспорният в национален план експерт в социалната дейност д-р Хасан Адемов.

 

   И допълни: „Призванието на дейността политик е да решава проблемите на хората...Прехраната трябва да си я заработим, а ние сме работливи хора”. По думите на Карадайъ, само за един мандат ДПС е успяло да покаже във Ветово, че може да се справи с предизвикателствата на местната власт, след като е успяло да изработи и реализира евро и национални проекти за 10 млн. лева. Трябва да работим за решаването на проблемите на хората, каза още председателят на партията. Нашите кандидати познават проблемите на хората и знаят как да ги решат.

   В приоритетите на ДПС е разширяването на компетенциите на местната власт. Възлагането на местната власт да категоризира инвеститорите, които ще разкриват работни места. “За да има доходи, да има препитание по нашите родни места, а  да не ни се налага да търсим реализация в чужбина. Там където ДПС ще управлява, поставяме задача за привличане на инвеститори и да дава съответните категории”, поясни Карадайъ.

   Във Ветово, където ДПС спечели местните избори миналия път, бяха представени всички кандидати за кметове на общини, на населени места и кандидати за общински съветници за предстоящите местни избори. Движението вече има две спечелени кметски места, това в най-голямото населено място Глоджево, след община Ветово и село Семерджиево в община Русе. Никой конкурент не пожела да излезе срещу Мехмед Гази и Мюжгян Халилова.

   Карадайъ представи пред пълната зала активисти на партията кандидатите на ДПС за кметове на общините в областта, като изрази задоволство, но и очаквания от общинския председател на Русе Айодан Апти Джелил и досегашния кмет на Ветово д-р Мехмед Мехмед.

   Хасан Адемов посъветва кандидатите за кметове в предстоящите избори да направят анализ на постигнатото до този момент в населените места и отново даде пример с извоюваните от д-р Мехмед 10 млн. лева за общината в тежките години на управление. И каза, че сега ще има възможност за усвояване на средства от европрограмите, от които вече има отворени.

 

    “Целта ни на тези избори е да имаме мнозинство в общинския съвет, да имаме четирима местни кметове и кмет на община. Това е план максимум и мисля, че е реалистичен”, заяви кандидатът за кмет на Ветово д-р Мехмед Мехмед, който се кандидатира за втори мандат и е почти сигурен победител.  Според него предстоят едни от най-трудните избори, на които резулатът трябва да се запази и да се надгради.

                                                                                                    Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още