Четвъртък, 9 Май 2024

Местните избори са хоризонтът, до който това управление трябва да оцелее

 Местните избори са хоризонтът, до който това управление трябва да оцелее
Публикация   07:44     02 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     695

   Нараства хаосът в политическия живот, както и в икономическия. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ социалният антрополог Харалан Александров. 

   От гледна точка на политическата комуникация има голям провал, а дори ми се струва, че драмата от последните дни с Плановете за справедлив преход също е провал на комуникацията, каза още той. По думите му някой не е свършил своята политическа работа, когато е трябвало да се обясни на протестиращите миньори и енергетици какво предстои.

   Аз четох тези планове, те са изумителни документи. Мисля, че те са правени по времето на първото правителство на Петков, в тях ги няма тези хора. Има всичко друго, прекрасни идеи, мечти за зелена енергия и грандиозни фантазии, но това, което абсолютно отсъства е експертизата. Когато тези хора са изключени, а те са засегнати много драматично, е съвсем естествено те да са гневни и да протестират. - Харалан Александров - социален антрополог

   Местните избори са хоризонтът, до който това управление трябва да оцелее на всяка цена. После целта ще бъдат евроизборите, уточни Харалан Александров.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha