Събота, 9 Декември 2023

Toyota постави нов рекорд на производството и продажбите на автомобили

Toyota постави нов рекорд на производството и продажбите на автомобили
Публикация   09:34     29 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     322

   През август японският автомобилен производител Toyota Motor Corp. увеличи продажбите си в световен мащаб с 9%, а обемите на производство - с 4%, достигайки рекордно високи нива, на фона на оптимизацията на доставките и повишеното търсене, се казва в съобщение на компанията.

   Общият брой на продадените от производителя автомобили през месеца възлиза на 923 180 единици, а броят на автомобилите, слезли от конвейера, включително на дъщерните дружества Daihatsu Motor Co. и Hino Motors Ltd., достигна 924 509 единици.

   Продажбите на Toyota и Lexus в Европа се увеличиха с 3% на годишна база, като ръстът бе отбелязан основно в Италия, Испания и Англия.

   Продажбите на същите марки в Азия намаляха с 4%, включително с 6% в Китай, където производителят е изправен пред силната конкуренция на американската Tesla и местни производители на автомобили като BYD.

Негативните резултати в няколко държави в региона бяха частично компенсирани от данните за продажбите в Япония и Южна Корея, които скочиха съответно с 45% и 63%.

   В сегмента на електрическите превозни средства компанията също се представи силно, като продаде 11 880 автомобила през август. От януари досега Toyota е продала 65 467 автомобила от този тип, което е повече от два пъти повече от нивото от 24 466 единици за цялата 2022 г.

   До края на тази година компанияjd планира да произведе 150 хил. електрически автомобила, през следващата година - 190 хил. и през 2025 г. - 600 хил.

Тагове : Toyota , рекорд ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha