Четвъртък, 30 Май 2024

Русе с временна площадка да кацане на медицински хеликоптери

Русе с временна площадка да кацане на медицински хеликоптери
Публикация   07:25     28 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     460

   Временна площадка за медицински хеликоптери е изградена в близост до УМБАЛ „Канев“ в Русе, на кейовата стена на река Дунав.

   Информацията бе потвърдена от зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев, който обясни, че на нея ще кацат хеликоптери при спешни случаи. Площадката ще се ползва, докато бъдат изградени такива площадки от двете университетски болници „Канев“ и „Медика“.

   Решението в Русе да има такава инфраструктура е взето на държавно ниво, като от Община Русе е било поискано да предостави подходящо място. „Вчера имаше нужда да бъде транспортирана пациентка до София, беше необходимо да се използва бързо средство за придвижване. Изграждането на временната площадка ще помогне на жителите и гостите на Русе и региона при всякакви спешни случаи да се стига до всички точки на страната“, обясни Недев.

    Предстои да бъде направен оглед и площадката да получи временен лиценз от съответните институции. Общината е изпълнила максималните изисквания – мястото е маркирано, осветено, има видеонаблюдение и път, по който да се стигне.
   Предвижда да се двете болници в Русе да имат хеликоптелни площадки.
  Източник: БНТ


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha