Вторник, 14 Май 2024

Георги Дяков за три часа смени една политическа сила с нова, стана кандидат за кмет на Бяла

Георги Дяков за три часа смени една политическа сила с нова, стана кандидат за кмет на Бяла
Публикация   14:18     28 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     1858

 

   Георги Дяков е водачът на листата на коалиция "Алтернативата на гражданите" в Бяла.

   Става върпос за д-р Дяков, който беше директор на Областната дирекция по храните от 2017 година, след избирането на Адриан Райков за народен представител.

 Преди две години той бе сменен от Иван Ласонин, а сега е началник отдел "Безопасност на храните" при ОДБХ-Русе.

  Всъщност нищо интересно не няма в участието му като водач в листата на тази коалиция, като се изключи един впечатляващ факт.

  Завчера Дяков е депозирал заявлението си за напускане на ПП  ГЕРБ, към обяд, а 3 часа по-късно се регистрира в трудно разпознаваемата от беленчани коалиция.

     Коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“ от 14.08.2023 г.,, в която влизат  партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ“ , партия „ОБЕДИНЕНА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ“ ,  партия „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА“ и партия „ЗЕЛЕНА ПАРТИЯ“.

  Пред Акцент.БГ Дяков сподели, че това решение той е взел трудно и е сложно за коментар.

   Номадството не е нещо ново в политиката, особено преди избори. Тук обаче е впечатляваща скоростта, с която става преминаването от една политическа сила в друга.

  Досега в областта своеобразен рекорд държеше друг русенец, който в ден понеделник е номиниран за водач на една политическа сила, но след като не остава удовлетворен от решението на партийното бюро, в петък вече водеше друга листа на коалиция.

 



Коментари

  •     Ivan Ivanov 

    Uvazhaemite predstaviteli na GERB v grada da se pohvalyat i te za v kolko politicheski formacii sa uchastvali- govorim specialno za glavniya ot GERB Byala- Dimitar Krumov Slavo

Коментирай

   captcha

Прочети още