Събота, 27 Април 2024

Кардиологична болница „МЕДИКА КОР“ отбелязва Световния ден на сърцето с инициативи в два областни града

Кардиологична болница „МЕДИКА КОР“ отбелязва Световния ден на сърцето с инициативи в два областни града
Публикация   15:55     26 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     421

   С прегледи от проф. д-р Добрин Василев в Русе и скринингова кампания от кардиолози в Разград СБАЛК „МЕДИКА КОР“ ще отбележи Световния ден на сърцето (29-ти септември).

   Прегледите при проф. Василев ще се проведат на 28.09.2023 г. (четвъртък) в сградата на „МЕДИКА“ с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35, ет. 3. Те са насочени към високорискови за сърдечно-съдови инциденти пациенти, със сърдечна недостатъчност, преживян инфаркт или установена исхемична болест на сърцето. Желаещите да се възползват от прегледите при проф. Василев в рамките на кампанията е необходимо да запишат предварително час на тел. 0886 110 126 и да носят цялата си налична медицинска документация.

   В допълнение към инициативата в Русе, от лечебното заведение са предвидили и мобилен пункт в гр. Разград, на който лекари кардиолози от СБАЛК „МЕДИКА КОР“ ще консултират всички желаещи. На 29.09.2023 г. /петък/ от 09:00 до 13:00 ч. пред Общинския културен център минувачите ще получат измерване на кръвното налягане и съвети за добро сърдечно здраве.  

   Скрининговата кампания с кардиолози от СБАЛК „МЕДИКА КОР“ в гр. Разград цели ранна профилактика и превенция на сърдечно-съдовите заболявания, а прегледите при проф. Василев в гр. Русе са насочени към овладяване на последствията от вече настъпили заболявания. И двете инициативи са част от мисията на болницата да подобрява здравето на жителите на Северен централен регион, в който лечебното заведение е лидер в предоставянето на първокласна кардиологична помощ.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha