Четвъртък, 20 Юни 2024

Събитието „Strongest men show“ премина с кауза срещу дрогата

Събитието „Strongest men show“ премина с кауза срещу дрогата
Публикация   25 Септ, 2023   /     akcent.bg   /     515

   През уикенда на русенския кей се проведе осмият кръг от Държавното първенство на Българската федерация на силовите атлети „Strongest men show“. Стотици русенци наблюдаваха оспорваната надпревара, която беше част от Международния фестивал „Maska River Ruse 2023“. Проявата се осъществи с финансовата подкрепа на общинска Фондация „Русе - град на свободния дух“ и премина под мотото "Силните срещу дрогата", като входът за посетители беше безплатен.

   Силите на деветимата състезатели бяха изпитани до краен предел, тъй като в този кръг от състезанието бяха използвани тежести като на световно първенство, което е част от подготовката на атлетите за международни състезания.

   В първи кръг „Теглене на камион“ с тегло 11 тона доминира Тихомир Трайков, следван плътно от Петьо Христов. На кобилицата, която тежеше 350 кг., победата грабна Петьо Христов, който я пренесе за 14, 72 секунди на 20 метра, втори финишира Иван Мрянков с резултат от 23,53 секунди.

   „Фермерската разходка“ беше с рекордните 2 по 160 кг или 160 кг във всяка ръка. Тук отново най-бърз беше Петьо Христов, който буквално пробяга трасето от 20 метра с 320 кг за 10,87 секунди. Последван беше от Аспарух Тотев, който се справи за 14,59 секунди. В дисциплината „Лог лифт - вдигане на дънер“ първото място разделиха Петьо и Аспарух, които два пъти повдигнаха 130 кг. На „Предното задържане“ пръв беше отново Петьо Христов със задържане от 1,38:00 мин., последван от Димитър Банев и Аспарух Тотев. В шестата дисциплина „Камък на Атлас“, който трябваше да се вдигне най-много пъти на височина 1,20 см, над всички се класира Аспарух Тотев със 7 повдигания в рамките на 1 мин. Втори остана Станимир Тодоров с 5, а трети беше Петьо Христов с 4 вдигания.

   След сериозна надпревара в Русе Петьо Христов постигна нова убедителна победа в осмия кръг от Държавното първенство на Българска федерация на силовите атлети „Strongest men show“. Второто място зае младата надежда Станимир Тодоров, а трети остана Аспарух Тотев. Ето и точките на състезателите в крайното класиране:

1. Петьо Христов 50,5т.

2. Станимир Тодоров 41 т.

3. Аспарух Тотев 38.5 .

4. Тихомир Трайков 30т.

5. Иван Мрянков 28.5 т.

6. Атанас Запрянов 17.5 т.

7. Живко Господинов 14 т.

8. Димитър Банев 14 т.

9. Станислав Стойков 10 т.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още