Около 100 тунинговани автомобила участват в изложение на кея в Русе

Около 100 тунинговани автомобила участват в изложение на кея в Русе
Публикация   18:44     23 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     764

Цената за тунинга може да варира от 2000 до 100 000 - 200 000 лева

   Около 100 тунинговани автомобила участват в изложение на кея в Русе, което е част от международния фестивал "Маска". Собствениците на колите са предимно от Румъния и България, съобщи за БТА организаторът на събитието Станимир Маринов. 

   По думите му да имаш тунингован автомобил е скъпо удоволствие. "Цената за тунинга може да варира от 2000 до 100 000 - 200 000 лева. Няма точна граница. Зависи от бюджета, с който разполагаш. Едно от най-хубавите неща, които забелязвам на изложението е, че повечето собственици са си правили сами автомобилите. Събирали са си пари и са стигнали до големи висоти. Колите им имат едни от най-добрите оптични тунинги, които се предлагат в момента", обясни Маринов. 

   Програмата на фестивала днес включваше и шоу на най-силните мъже. Участниците в него се състезаваха в шест силови дисциплини, сред които теглене на камион, фермерска разходка с две тежести от по 140 кг, както и мъртва тяга с автомобил. 

   Фестивалът "Маска" подкрепя две каузи. Едната е безопасността по пътищата. По време на събитието се събират и благотворително средства за изграждане на воднор-ехабилитационен център за деца с двигателни и ментални проблеми. Той е проект на фондация "Александър Русев". 

   По време на миналогодишното издание на фестивала със събраните средства бе закупена вана за рехабилитация за деца с увреждания.  

 / БТА

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha