Благодарение на кой България отстоява обявената независимост!?

Благодарение на кой България отстоява обявената независимост!?
Публикация   06:54     23 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     376
 
   След като България обявява независимостта си, Османската империя иска компенсация от 125 млн. златни франка. В случай, че не ги получи Високата порта ни заплашва с война.
 
     Нямайки тази финансова възможност България предлага, скромните 82 млн. златни франка, което е крайно недостатъчно, а войната става неизбежна.
 
   Руската империя се намесва и поема плащането на 125 млн. златни франка, приспадайки тази сума от Османския дълг останал от Руско-Турската война водена през 1877-1878 г. и явяваща се освободителна за нас.
 
    Руската империя иска в замяна от България, тя да се задължи да изплати 82 млн. златни франка за 75 години на Русия.
    България обаче не заплаща този дълг към Русия, защото през 1917-1918г. Болшевиките завземат властта и Владимир Илич-Ленин решава да опрости всички дългове на България.
  
   Всичко това са фактите за нашата независимост и те са такива за ужас на либерлно-фашисткият планктон, който е поставен и зависим от посолството управлява България днес и мълчи ли мълчи по този въпрос.
 
    Слугинажните национални медии БНТ, btv и NOVA също си траят послушно и срещу някой долар.
 
    Просто тези исторически факти са неудобни на пропагандата и няма да ги чуете днес, макар че те пряко дават тази независимост, за която днес от екраните говорят само зависими индивиди.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha