Понеделник, 4 Декември 2023

Русенският тенисист Александър Митев ще вземе участие в Европейското лично първенство до 16 г. в Парма, Италия

Русенският тенисист Александър Митев ще вземе участие в Европейското лично първенство до 16 г. в Парма, Италия
Публикация   21:04     20 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     420

 Състезателят на ТК „Приста 2011“ Александър Митев, който стана вицешампион на България в неговата възрастова група, ще вземе участие в Европейското лично първенство до 16 години в Парма, Италия.

   Първенството ще се проведе от 25 септември до 1 октомври, като в него ще участват най-добрите двама при юношите и девойките от всяка държава на Стария континент. Това ще бъде второ участие за Александър Митев на европейска сцена след участието му в Европейските летни купи в Барселона.

   По думите на неговия треньор Стефан Митев това е голям успех за тениса в Русе, като се има предвид, че за последните 15 години нямаме участник на такъв голям форум.

   Припомняме, че през месец април Александър Митев стана финалист на Държавния турнир до 16 г. в Бургас. На международния турнир “Prista Cup Ruse U16 2023” през май в Русе той постигна 4 поредни победи, като бе финалист при момчетата. С тези постижения русенският тенисист се изкачи на първото място в националната ранглиста в своята възрастова група.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още