,,Проблем в коалицията,,: ПП-ДБ предлага Бойко Рашков да поеме комисията за спецслужбите

,,Проблем в коалицията,,: ПП-ДБ предлага Бойко Рашков да поеме комисията за спецслужбите
Публикация   15:49     20 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     326

   „Атанас Атанасов подава оставка от длъжността председател на комисията за контрол над службите, защото от ГЕРБ и Борисов бе поет ангажимент за тяхната реформа, който бе оттеглен. Това за нас е проблем“. Така депутатът от „Демократична България“ Йордан Иванов коментира оттеглянето на Атанасов от ръководния пост.

   Според Иванов „ГЕРБ поставят управлението на службите в ръцете на президента Румен Радев. Депутатът от ДБ коментира още, че оставката на Атанасов е знак, че ангажиментите трябва да се спазват. „За нас това е проблем, защото сме в това мнозинство, за да реформираме”, подчерта Йордан Иванов.

   „Оттук насетне председателството на тази комисия ще поеме Бойко Рашков”, съобщи депутатът. Рашков е бивш министър на вътрешните работи, а сега е депутат от "Продължаваме промяната".

   За да оглави комисията обаче, Рашков трябва да бъде гласуван с обикновено мнозинство от пленарната зала. Ако не получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, гласовете на ПП-ДБ не са достатъчно за избора му. 

   В управлението на кабинета "Петков" Рашков бе един от най-активните срещу ГЕРБ и ДПС министри, а те от своя страна най-яростно критикуваха действията му.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha