Понеделник, 4 Декември 2023

Официално откриване и водосвет за новата съдебна година 2023/2024

Официално откриване и водосвет за новата съдебна година 2023/2024
Публикация   09:37     19 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     407

      Председателят на Окръжен Съд – Русе Николинка Чокоева официално откри новата съдебна година в Мраморната зала на Русенската съдебна палата. Водосвет беше отслужен от специалния гост на събитието - Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум. Пожела на всички магистрати и съдебни служители да бъдат морални, мъдри и справедливи в решенията и професията си. Благослови ги и им пожела здраве. Освети икона, която дари на председателя на Окръжен съд – Русе.

   Николинка Чокоева  поднесе специален подарък  на Негово Високопреосвещенство - кристален плакет с фрагмент от витраж на Темида, изобразен в Мраморната зала и изписан с латинската сентенция - Legibus idcirco omnes servimus ut liberi esse possimus - "Всички се подчиняваме на законите, за да можем да бъдем свободни".

    Официални гости на събитието бяха Председателят на Административен съд – Русе, Зам. адм. ръководители на Окръжна прокуратура Русе, Административният ръководител на Районна прокуратура Русе, Ръководителят и представители на Службата по вписванията, Председателят на Съдебно изпълнителната служба, Председателят на адвокатски съвет Русе. Присъстваха магистрати от РОС, РРП, РОП, служители и гости.

Тагове : съд ,


Коментари

  •     Р.Иванов 

    Дано..дано

Коментирай

   captcha

Прочети още