Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев покани на среща представителите на Инициативния комитет за провеждане на общонационален земеделски протест. Информацията е от пресцентъра на земеделското министерство.

   „Да, никога не сме били в толкова сложна ситуация, като днешната – последствия от ковид пандемия, война в Украйна, инфлация, пазарна несигурност, крехка вътрешно-политическа обстановка“, обръща се министър Вътев към протестиращите.

   „Да, нашият водещ проблем е отпадането на забраната за внос на земеделска продукция от Украйна. Нашата продукция, произведена тук в България по всички европейски стандарти, е застрашена от дъмпинг. Солидарността ни с Украйна е очевидна, продължава и няма да спре. Единственото, което искаме е да бъде защитен икономическият интерес на българските производители на храна толкова, колкото и здравето на българските потребители“, посочва той и ги уверява, че като част от настоящия кабинет няма да допусне „да бъдат ощетени българските земеделски производители и потребители“.

   „За детайлното изработване на българската позиция в защита на икономическите интереси на българските земеделски производители, както винаги досега, каня избрани от Вас представители по всяко време на среща в МЗХ“, казва още Вътев.