Вторник, 18 Юни 2024

Искрен Веселинов е номиниран за кандидат- кмет от ВМРО

Искрен Веселинов е номиниран за кандидат- кмет от ВМРО
Публикация   18 Септ, 2023   /     akcent.bg   /     700

 

  Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов е номиниран за кмет на Община Русе от ВМРО и други патриотични и консервативни формации, обединени в коалиця България на регионите.
 
  Той изрази благодарност към съратниците си за тази номинация.
 
  "Започвам с едно извинение към моите съграждани, които никога не съм напускал, защото независимо от битността ми на народен представител или партиен лидер, аз останах да живея в общината и пътувам всяка седмица до София, за да изпълнявам задълженията си. Но извинение им дължа, защото фокусиран върху националните проблеми и решения за дълго се бях откъснал от местните. предстоящите избори бяха повод за някаква равносметка.
 
   Оказа се, че пагубните демографски тенденции, за които алармирам от 2007 г. са се задълбочили:
Русе през 2011-та, когато ГЕРБ поеха властта, е с население почти 150 хиляди, след последното преброяване е 125 хиляди. 25 000 за 11 години е 2300 човека на година 6 човека на ден. Само за година 440 ученика по-малко ще посещават русенските училища - тоест семействата са напуснали България. Демографски упадък, който не вещае нищо добро, дори уникалното ни предимство - близостта на Букурещ и моста над Дунав не могат да се използват пълноценно. Причините са две:
• пагубната национална политика, която превръща града ни в изолиран анклав и в тоя дух най-красноречивия пример е двегодишното забавяне на проекта за автомагистрала Русе-Велико Търново, както и нищоправенето по въпроса за втори мост над Дунав.
• Липсата на ясен фокус и приоритети на местната власт за икономическото развитие. Тя се занимава с дупки, храсти и боклуци - неща, които следва да прави по подразбиране. Усвоява пари. Не мисли стратегически.
 
   Нужна е радикална промяна и аз гарантирам, че тя ще се случи.
 
   Има формула, има алгоритъм - анализът ме доведе до тях още в далечната 2007 г. и съм ги публикувал, предлагал съм мерки в управленските програми на кметовете, приемали са ги, и от сегашния кмет съм чувал да лансира мои идеи, но нищо не се случи.
Остава да разчитам на вашата енергия и подкрепа, за да променим нещата.
Тагове : Искрен , МВРО , кмет ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още