Вторник, 21 Май 2024

На добър час в Новата академична 2023/2024 ГОДИНА!

На добър час в Новата академична  2023/2024 ГОДИНА!
Публикация   09:13     18 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     378

   С дълбоко вълнение и радост, от името на академичната общност на Русенския университет, изказвам своята признателност към всички съпричастни към  Тържественото откриване на Новата академична година!

  Днес в аудиториите, учебните ни зали и лабораториите влизат над 1500 нови студенти. За тези млади хора първият учебен ден бележи началото на изключително важен етап от живота им. Предстои им да навлязат в непознатата за тях академична среда и да се докоснат до сложното научно познание.

    Уважаеми първокурсници,

Благодарим ви, че избрахте да се обучавате в Русенския университет. Тепърва предстои да откриете, че няма време, по-хубаво и интересно, от периода на студентския живот. В него вие ще намерите истински приятели, мъдри наставници, ще придобиете нови знания и умения.

         Уважаеми студенти,

Навярно вие вече знаете, че много висококачествени професионалисти, получили образованието си в Русенския университет, заемат висши и отговорни длъжности в управлението, здравеопазването, правосъдието, сигурността, училищното образование, промишлеността и развитието на бизнеса в страната и региона.

Днес в Русенския университет се подготвят специалисти в над 50 бакалавърски специалности от 23 професионални направления, предлагаме над 70 магистърски програми и над 50 научни специалности за обучение в докторска степен.

Двустранните ни споразумения за международен обмен на студенти и преподаватели ежегодно се увеличават – в момента те са с над 500 университета от целия свят. Европейските и национални програми, в които сме включени, дават шанс на всеки от вас да учи и провежда практика в чужбина.

        Уважаеми колеги,

Русенският университет работи изключително успешно вече над 75 години и е в услуга на младите хора, бизнеса и обществото. Тази достойна възраст е доказателство за устойчивостта и създадените традиции във висшето образование.

Международното признание и успешно финализираните проекти показват, че това е една образователна институция, която следва технологичното развитие и новите научни тенденции в света. Университетският колегиум включва над 400 професори, доценти и доктори. Лабораториите са оборудвани с последните  иновативни технологии на водещи бизнес и научни организации. Възможностите за членство в студентските професионални клубове, както и модерният спортен комплекс, дават възможност за по-добър, здравословен и активен начин на живот.

Но работата по модернизирането на нашия кампус не спира и ние продължаваме да искаме най-доброто за нашите студенти и учени.

През миналата година нашият университет стана един от десетте научно-изследователски университети в България. Това е голямо постижение и ние  работим упорито за да докажем, че сме достойни за такова високо признание. Изграден е вече новият научноизследователски комплекс, намиращ се до Корпус 2 на Русенския университет и предстои официалното му откриване.

Продължава реновирането на Студентските общежития, разположени в университетския кампус.

За Русенския университет пътят е само напред и нагоре.

            Уважаеми студенти,

Вие вече избрахте да вървите по този път заедно с нас.

Русенският университет ще ви даде всички предпоставки той да бъде успешен и значим! А ние, вашите преподаватели, ще ви помагаме да осъществявате мечтите си и да получите умения, които да ви помогнат да се наредите сред интелектуалните лидери на нашата нация, защото сме уверени, че всеки от вас го заслужава!

           Скъпи студенти, преподаватели, служители и партньори,

   Нека си пожелаем успех и на добър час в новата учебна година!

   Акад. Христо Белоев

  Ректор на Русенски университет "Ангел Кънчев"



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още