Над 5000 лева събраха на 11-то международно Дунавско барбекю в Ряхово Ротари клуб “Русе- Дунав” и техните гости

  Над 5000 лева събраха на 11-то международно Дунавско барбекю в Ряхово Ротари клуб “Русе- Дунав” и техните гости
Публикация   13:47     17 Септ, 2023 /     Текст и снмки: Румен НИКОЛАЕВ   /     1126

  За втора година ротарианци организираха Дунавско борбекю на брега на Дунава край Ряхово. Въпреки нестабилното време, отборите проявиха устойчивост и не се огънаха пред  дъждовната прогноза. Освен добро настроение те успяха да съберат заедно с гостите повече от 5000 лева, които ще бъдат дарени за кауза, свързана с децата на Русе.

 Сред гостите бяха техни приятели от Ротари клуб “Данубиус- Гюргево”, Ротари клуб “София- Сердика”, Ротари клуб “ София - Сити”, ротари клуб- Габрово и Ротари клуб - Русе.  

 Събитието уважиха Паст Дистрикт Гуверньора Виолина Костова, Дистрикт Гуверньора Номини Пламен Цветков и секретарят на Дистрикт 2482- Десислава Василева.

  След много усърдие и старание приготвените вкусотии на скара бяха достъпни до гостите на празничното събитие.

  Водещият Евгени Велковски изрази благодарността си към кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов, който за втора поредна година съдейства с перфектна организация, както и специални поздрави от дечица от детски градини в общината с танцови изяви.

  Сред атрактивните гозби беше и фасулът по Медицински, приготвен от отбора на беленските ротарианци.

 Специална награда получиха и присъстващите деца, организирани около барбекюто на Екатерина Иванова в отбор “Начинаещи”, приготвиха малки кюфтенца, проявиха фантазия и аранжираха плато с вкусотии.

  Най-интересно се получи с приготвения от братя Цветкови шаран.

 

  След като бяха разиграни две кошници в вкусни мезета и спечелени след продължително наддаване, част от ротарианци и от гостите проявиха интерес към шарана. Така именно от гостите решиха и също така го предложиха за наддаване.

 За разлика от кошниците с мезета,  за които стъпката бе 10 и 20 лева, тук се стартира от 100 лева и при 200 лева шаранът бе обявен за спечелен.

 Поздрав към участниците с три танца отправиха от ТТФ “Найден Киров” с главен хубожествен ръководител Богдан Донев.

  Виолина Костова и Десислава Василева бяха приятно изненадани от факта, че на сбирка на Ротари Русе- Дунав неотдавна е била представена Инициативата “Заедно да спасим Русе и децата от дрогата” и в тази връзка изразиха желание да последващи срещи и действия.

   Сред сериозните дарители на 11-то Дунавско барбекю бяха и ротарианци от другия браг на Дунава, които дариха на русенския клуб 600 лева.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha