Днес ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. Ще има и гръмотевици. По-значителни ще са валежите в планинските райони, показва прогнозата за времето на НИМХ.

   Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, малко по-високи в крайните югозападни райони - до 31 градуса, в София - около 25 градуса.

  В Русе времето ще бъде предимво облачно, като почти през целия ден ще слабо ще вали. Около два часа между 9 и 11 часа се очаква дъждът да престане. Температурите ще бъдат между 17 градуса в 7 часа сутринта и 27 градуса в 17 часа.

   В планините ще бъде предимно облачно, с валежи и гръмотевици, като по-интензивни ще са явленията в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър от югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

   По Черноморието ще бъде с променлива, често значителна облачност, главно вечерта по северното крайбрежие с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 25-26 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.