Вторник, 3 Октомври 2023

Академик Белоев бе удостоен със званието Почетен гражданин на град Силистра

Академик Белоев бе удостоен със званието Почетен гражданин на град Силистра
Публикация   14:58     15 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     451

   На 14 септември /Кръстовден/, в деня на град Силистра, академик Христо Белоев бе удостоен от кмета на града - д-р Юлиян Найденов, и от Председателя на Общинския съвет - д-р Мария Димитрова, с най-високото почетно звание - Почетен гражданин на град Силистра.

   Отличието бе връчено на тържествена сесия на Общинския съвет - Силистра, проведена в Художествената галерия.

   На тържествената сесия присъстваха още: областният управител - Минчо Йорданов, заместник областният управител, заместник - кметове, Негово Високо Преосвещенство Доростолски митрополит Яков, делегации от побратимени градове от Полша, Сърбия и Япония, общински съветници, ръководители на институции и фирми.

    Ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ е номиниран от Академичния състав на Филиал Силистра заради своите изключителни постижения в научната област и приноса му за развитието на обществено-икономическия, научния, стопанския, социалния, културния и духовния живот на община Силистра.

    Предложението получи изключително силна подкрепа от ръководството на града и общинските съветници, което е висока оценка и признание за работата на акад. Белоев и приноса му за развитието на Община Силистра.

   Академик Белоев благодари за високата оценка и признание и сподели наградата с колектива на Филиал Силистра. Благодари за съвместната работа с Община Силистра, Общинския съвет и държавните органи, институции, учреждения, училища и фирми и изрази увереност за още по-ускорено  и резултатно развитие на съвместните дейности.

   Акад. Христо Белоев поздрави всички присъстващи с църковния празник Кръстовден и с празника на град Силистра и им пожела здраве, щастие и успехи за развитието и просперитета на Община Силистра.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha