Понеделник, 27 Май 2024

Млад учител: Имаме нужда от подкрепа и от родителите, не само от учениците

Млад учител: Имаме нужда от подкрепа и от родителите, не само от учениците
Публикация   15:51     14 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     438

   „Връзката между родители, ученици, администрация трябва да стане по-силна, за да могат да си общуват трите основни звена. Голяма част от процеса е свързан с ученето от вкъщи от самите родители.“

   Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ Здравко Кръстев – преподавател по музика.

   Аз като учител бих могъл да кажа, че учителите имат нужда от подкрепа не само от ученици, но и от родителите. Понякога това отсъства, но е хубаво да я има през цялото време.

   Според младия учител в преподаването може да бъдат по-застъпени интерактивните методи, както и да се даде по-голяма свобода на учителите по музика.

   „Някои колеги споделят, че им е трудно преподаването. Опитвам се да направя уроците максимално по-интересни“, посочи Кръстев.

   Той призна, че му е трудно да бъде прекалено строг и взискателен, въпреки че децата имат нужда от това. „Опитвам се да намирам баланса“, допълни той.

   „Бих привлякъл повече млади учители, които да донесат повече тонус и промяна със своята енергия, тъй като учениците се чувстват по-близки и приятелски настроени с преподавателя, когато той е по-млад“, каза още младият учител.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha