Четвъртък, 22 Февруари 2024

С операта ,Дон Жуан,, държавната опера ще постави началото на новия си творчески сезон 2023/2024.

С операта ,Дон Жуан,, държавната опера ще постави началото на новия си творчески сезон 2023/2024.
Публикация   07:20     13 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     444

   На 17 септември в Доходното здание, дебют на русенска сцена в ролята на прочутия прелъстител от едноименната опера на Моцарт ще направи един от най-впечатляващите  солисти на Държавна опера - Русе – баритонът Добромир Момеков.

   Репетициите за спектакъла започнаха през уикенда в зала Филхармония.

   Публиката ще има възможност да преживее “най-великото произведение в света на операта”, както наричат познавачите забавната оперна драма, в пълния му блясък и страст в неделния ден от 19 часа в Доходното здание.

   В пленяващия шедьовър на Моцарт, който съчетава блестящо светлата комедия с ужасната трагедия, ролята на изкусителката Церлина ще изпълни талантливото сопрано Даниела Караиванова, а слугата на Дон Жуан - Лепорело, ще  бъде друг изявен солист на Музикалния ни театър - басът Момчил Миланов.

  Като пленени от чара на великия прелъстител и изоставени негови любовни авантюри ще видим две изключителни певици от състава на Държавна опера - Русе - Теодора Чукурска и Владислава Гарвалова.

Техните персонажи ще са тези на Донна Анна, чийто баща бива убит от Дон Жуан, и Донна Елвира, бивша любима на изкусителя.

  Като годеника на Донна Анна – Дон Отавио, решен да отмъсти на баща ѝ,  ще дебютира тенорът Иван Пенчев, а като Мазетто – младият съпруг на Церлина и Командора, на сцената ще излязат Теодор Петков и Пламен Бейков. За Теодор Петков ролята също ще е дебютна.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още