Община Слево поле е готова да започне безпроблемно новата учебна година

Община Слево поле е готова да започне безпроблемно новата учебна година
Публикация   19:30     12 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     391

Кметът Валентин Атанасов разпореди проверка, която не откри нередности

   На 12 септември 2023 г.  Автомобилна администрация – Русе извърши техническа и и документална проверка  на училищните автобуси на училищата на територията на община Сливо поле с оглед осигуряване на безопасни условия за транспорт на учениците през новата 2023/2024 учебна година.

   Установено бе, че училищните автобуси са технически изправни и напълно отговарят на изискванията за превоз на учениците. Водачите на автобусите са правоспособни и квалифицирани за превоз на ученици.

Прегледът на училищните автобуси се извърши в присъствието на кмета на общината г-н Валентин Атанасов.

    По разпореждане на кмета на общината  Валентин Атанасов назначена от него комисия в състав: председател -  зам. кмета на общината  Михаил Чиликов и членове Валентин Лалков гл. експерт „Образование“, и Любослав Йорданов старши експерт „Системен администратор“…извърши проверка в училищата и детските градини на територията на общината с оглед установяването на готовността им за началото на новата 2023/2024 учебна година.

Проверката показа, че всички учебни институции на територията на община Сливо поле са извършили необходимите дейности и са готови за посрещането на новата учебна година с освежен сграден фонд, просторни и светли класни стаи, занимални,спални помещения, детски и спортни площадки, оборудвани с необходимите съоръжения.

   Осигурени за децата и учениците са и безплатните познавателни книжки и безплатните учебници от I до VII клас.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още