Вторник, 3 Октомври 2023

Рена Стефанова: Русе заслужава повече

Рена Стефанова: Русе заслужава повече
Публикация   13:55     12 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     760

Благодаря на всички, с които заедно вярваме, че градът има нужда от промяна и заедно можем да я постигнем

   Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще се бори за доверието на русенските граждани с общ кандидат за кмет - Рена Стефанова, и с обща листа с кандидати за общински съветници на предстоящите местни избори на 29 октомври.

   Това заявиха представителите на политическите сили от формацията на нарочна пресконференция днес. Областният лидер на ПП Людмил Христов представи номинацията на Рена Стефанова - юрист с безупречна репутация, народен представител в 47-ото и 48-ото НС, за кмет на Община Русе.

   „Благодаря на всички, които сме тук от коалицията, и на тези, които по една или друга причина не успяха да дойдат. Това сме хората, които подкрепяме каузата Русе да се превърне в демократичен, чист, красив, уютен град - град за русенци“, заяви Рена Стефанова.

   „Процесът по номинация на моята кандидатура протече преди два месеца, мина през всички нива на обсъждане в „Продължаваме промяната“, беше подкрепена от „Да, България“, ДСБ и Зелените - чувствам се спокойна, че съм подкрепена от всички, с които ще работим заедно“, уточни тя и продължи: „Тук сме, заедно сме, за да кажем: Русе заслужава повече. Предстои ни много работа: пишем програма, редим листа, за която имаме визия - ще бъде пълна, на професионален принцип подредена, за да покрием всички сфери, в които общината да работи“.

  Рена Стефанова представи пет приоритета, които коалицията вижда като основни, около които ще се обединят усилията за привличане на доверието на русенските граждани:

   „Ще направим Русе чист. С чист въздух, чисти улици и квартали, чисти детски площадки, чисти отношения между хората и с чисти от корупция решения.

    Ще направим Русе привлекателен: за бизнесите, но и за културни и образователни инициативи и събития, за туризъм, привлекателен за възрастните и за младите, които да остават тук и да създават.

   Ще направим нашия град удобен - с удобни улици, удобни тротоари, удобен транспорт, достъпен за майките с колички и за хората в неравностойно положение, с прозрачна администрация и адекватни социални услуги за гражданите.

   Ще направим Русе сигурен - с безопасни улици, вдъхновяващи училища, вълнуващи обществени пространства. Да сме сигурни, че когато поискаме помощ от общината, ще я получим. Че има отзивчива администрация.

   Ще сменим начина на управление на града: защото предлагаме екипност, експертност, имаме силата и устойчивостта да отстояваме непопулярни решения, ако е за доброто на Русе и неговите граждани“.

   Стефанова заяви, че се чувства подготвена за предизвикателството на местното управление, но разбира напълно, че сам човек не може да успее в подобен процес. Затова коалицията ще разчита в Русе на екипността и експертизата на всички, които работят заедно.

   Да заявят своята подкрепа и участие в надпреварата дойдоха почти всички представители на коалицията на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Следват акценти от изявленията на участниците:

Петя Кашукеева, общински председател на структурата на „Продължаваме промяната“: „Тук сме и ще работим заедно в предстоящата дълга и тежка битка за Русе, защото всички ние заслужаваме по-добро управление на града“.

Деян Герасимов, член на изпълнителния съвет на „Да, България“: „Успяхме да постигнем първата много важна цел: да се явим с обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници. Убедени сме, че Рена Стефанова има качества, опит и политически кураж. Русе има нужда от промяна. Много сме горди от листата, която готвим за общински съветници. Надпартийни, които припознават каузите ни“. 

Емилиян Енев, член на изпълнителния съвет на „Да, България“: „Намираме се в  исторически момент за Русе. Имаме възможност да реализираме иновативен модел за управление на града, отворен към хората и техните нужди. Рена Стефанова е подходящия човек, защото е компетентна и смела. Но само всички заедно можем да постигнем промяната, която е нужна“.

Митко Кунчев от гражданския сектор: „Обещах ви, че повече няма да се кандидатирам за народен представител и ще се посветя изцяло на проблемите на Русе. Тук съм и ще работя - за Рена Стефанова и за каузите на Промяната.“

Михаил Михов, съпредседател на местната организация на Зелено движение в Русе: „Радваме се, че сме участник в този общ формат - имаме най-добрата възможна споделеност на нашите идеи. Търсим приемственост, вярваме, че ще успеем да пробием напред и нагоре“.

   Ростислав Кандиларов от Зелено движение: „Горд съм, че съм сред тези будни граждани. Вярвам, че с Рена Стефанова като кандидат за кмет и с един истински русенец, който защитава истински екологични каузи в парламента - депутатът Иван Белчев, можем да постигнем повече за решаване на екологичните проблеми на Русе, които се множат“.

   Иван Белчев, народен представител: „Подкрепям общото явяване както в цяла България, така и в Русе - това е пътят, който трябва да извървим. Аз като народен представител ще работя, както и досега, но с адекватна местна администрация и общински съветници, нашата енергия ще се засили. Проблемът е четиригодишното буксуване на едно място. Силни заявки, но действия липсват.

   Русе се нуждае от промяна и тази промяна стои пред вас в момента: с Рена Стефанова като кандидат за кмет на Русе и с всички тези качествени хора, бъдещи общински съветници и експерти - разпознаваеми лица. В тях русенци могат да припознаят хората, които ще бъдат в управлението на града в следващия мандат“.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha