Станимир Станчев: Кой лъже?

Станимир Станчев: Кой лъже?
Публикация   21:21     11 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     672

Не мога да разбера как някой през далечната 2021 година не е сметнал този проблем за значим за обществеността, пише Станимир Станчев

    Кога местната екоинспекция и областна администрация Русе са уведомени, че предстои изграждането на съоръжение за изгаряне на медицински и животински отпадъци в Гюргево? Това попитах на днешната сесия при обсъждането на решението за приемане на единна декларация от общински съвет Русе против изграждането на инсинератора. Повод за това станаха твърденията в медийни публикации през последните 2-3 седмици, в които се посочва, че през лятото на 2021 година за инвестиционното намерение е била уведомена и областна администрация.
   Когато в областна администрация се получи сигнал, ръководителите са длъжни да запознаят с проблема местната власт. Тогава била ли е запозната местната власт, беше другият въпрос, който отправих. Не мога да разбера как някой през далечната 2021 година не е сметнал този проблем за значим за обществеността. Това написа във фейсбук профила си общинският съветник и общински прдседател на СДС в Русе Станимир Станчев.
 
      Това са редица въпроси, произлизащи по хронология, ако това, което се твърди, е така. Русенската общественост е редно да бъде уведомена за това и да знае истината. Държавата е длъжна на Русе. Много пъти в миналото ние русенци сме твърдели, че до нас не стига информацията и много политически лица са твърдели, че като са представители на властта това няма да се случи. Ако това, което се твърди е вярно, уви, то отново се случва и според групата на СДС това е изключително голям проблем. Ние русенци сме много чувствителни и ако не бъдем уведомени своевременно за такива, дори само теоретични намерения, е несериозно спрямо нашите съграждани.
 
След като на сесията отправих тези въпроси, единствено ми беше отговорено, че официална кореспонденция няма. На другите въпроси отговор не получих, защото може би те са нееднозначни и в администрацията винаги остава следа и тя е видна.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha