Адв. Рена Стефанова e кандидатурата на ПП и ДБ за кмет на Русе, обяви Кирил Петков

Адв. Рена Стефанова e кандидатурата на ПП и ДБ за кмет на Русе, обяви Кирил Петков
Публикация   21:12     11 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     398

   „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще издигнат общ кандидат за кмет на Русе и това е бившата депутатка, адвокат  Рена Стефанова. От списъка с кандидати за кмет на Русе изпада депутатът Иван Белчев.

    Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков обяви имената на част от хората, които коалицията ще издигне за кметове в някои от най-големите градове в България. Пред Би Ти Ви той посочи кой ще се бори за победа във Варна, Русе, Велико Търново, Ловеч и Благоевград.

   За това са се споразумели ръководствата на ПП и ДБ. От „Да България“ ще издигнат кандидати в поне в 8 областни центъра – най-вероятно в Стара Загора, Разград, Търговище, Кърджали, Габрово, Силистра.

   В града под тепетата кандидатът за кмет да е проф. Ивайло Старибратов, в морската столица пък кандидат ще е Благомир Коцев, който бе областен управител по времето на кабинета “Петков”.

   Във Велико Търново в кметската надпревара влиза младият архитект, депутатът Йордан Терзийски. В кметската битка влизат още двама депутати – Искрен Арабаджиев в Ловеч и Петър Куленски в Пазарджик, както и ексдепутатката Йорданка Костадинова в Добрич.

   Докато не бъде направена регистрацията първо на коалицията в ЦИК, а след това и на кандидатите в секционните избирателни комисии обаче, нищо не е окончателно, предупредиха запознати с хода на преговорите между ПП и ДБ.



Коментари

  •     Соня 

    Куцо, кьораво и сакато ще бъдат избрани зажалост

Коментирай

   captcha

Прочети още