Инициативата ,,Заедно да спасим децата и Русе от дрогата,, представи пред директорите на училищата в Русенско предстоящите събития

Инициативата ,,Заедно да спасим децата и Русе от дрогата,, представи пред директорите на училищата в Русенско предстоящите събития
Публикация   09:22     09 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     1466

Инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" бе представена вчера на съвещанието на Регионалния инспекторат по образование с всички директори на ясли, детски градини и училища в областта. Срещата се проведе традиционно в аулата на най-голямото училище в региона СУ "Васил Левски".

  Началникът на РУО д-р Росица Георгиева първо представи инициативата и събитията и дейностите, които са се случили от създаването и в края на 2022 година. Тя отбеляза, че усилията на участващите институции- РУО, РЗИ, БЧК, МВР, УМБАЛ Медика, Общински младежки  бележат разпознаваемост и успех, както и все по-голяма популярност в национален мащаб. Подкрепа оказват и Община Русе, и областна администрация.

  Журналистът Румен Николаев, инициатор на тази обществена дейност, превърнала се в кауза раздаде на присъстващите флаери, разкриващи в щрихи направеното от Инициативата до момента, както и симптоми, по които родителите може да разберат, че децата им злоупотребяват с наркотични вещества.

  Изложено бе, че русенската инициатива изпревари поне с половин година всички правителствени мерки, свързани с превенцията за използване на наркотиците от подрастващите. Николаев подчерта, че срещу тази пандемия не може да се противостои с кампании и проекти, а трябва цялото общество да бъде активно и да не допуска децата да стават лесна плячка и жертви на дрогата.

  Съществени моменти от Инициативата представиха и Алисе Муртезова, адм. директор на УМБАЛ "Медика", директорът на БЧК Русе Антоанета Ябанозова и Таня Тончева от Регионалната здравна инспекция.

  Беше отбелязана и ползотворната връзка и подкрепа, която ОДВМР оказва при проведените прояви в рамките на инициативата.

  Очаква се директорите на училищата в областта да съгладуват с педагогическите колективи мерки, в които полицията да окаже съдействие за ограничаване на разпространението на наркотични вещества около училищата и в училищните дворове.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още