Първата проява от афиша на Държавна опера - Русе за месец септември е очакваният с нетърпение формат “Русе дирижира операта”

 Първата проява от афиша на Държавна опера - Русе за месец септември е очакваният с нетърпение формат “Русе дирижира операта”
Публикация   08:36     09 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     576

  Първата проява от афиша на Държавна опера - Русе за месец септември, а именно любимия и вече очакван с нетърпение формат “Русе дирижира операта”, част от програмата на превръщащия се в традиция Фестивал на тортата “Гараш”, организиран от Община Русе!

   На 16 септември, събота, от 11.30 часа на импровизираната сцена пред Доходното здание, без съмнение русенци ще се заредят с положителни емоции и вдъхновение след отминалата лятната ваканция!

   По утъпканите пътеки на диригентското майсторство, както обикновено, ще ги води маестро Димитър Косев!

   На сцената пред входа на Доходното здание ще излязат и солистите на русенския оперен театър с някои от най-известните оперни арии. Ако слънцето се скрие зад прокапващите дъждовни облаци, публиката ще  може да се срещне с вълшебството на диригентската палка във фоайето на Доходното здание.

   В същия ден от 12 и 17 часа Камерни състави от Държавна опера – Русе също ще се включат в програмата на Фестивала с изпълнения на любими класически творби.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha