Четвъртък, 18 Юли 2024

Куклен театър – Русе отваря врати за зрители на 10 септември

Куклен театър – Русе отваря врати за зрители на 10 септември
Публикация   09 Септ, 2023   /     akcent.bg   /     556

   Куклен театър Русе ще открие своя театрален сезон в неделя, 10.09.2023 г. със спектакъла „Кучето, което…“по обичания детски автор Джани Родари. Представленията ще се играят от 11:00 и 12:30 часа. Официалният старт на сезона се случва дни след завръщането на кукленици отучастие в юбилейното 25-то издание на Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много“, който се проведе в Пловдив от 01 до 06 септември 2023 г.

  На престижният форум, за ролята си на Лисицата в представлението, актрисата Христина Стоянова взе специалната награда на журито за ярко актьорско присъствие, а през март тази година, беше номинирана и за Наградата „Сивина“, която се присъжда за актьорски дебют в кукленото изкуство.

   Това е един от трите престижни международни фестивали, в които спектакълът беше селектиран за участие през тази година. Отминалият фестивал „Дни на куклите“ в Бургас през август и предстоящият 22-ри Международен фестивал на театрите за деца в Баня Лука, Босна и Херцеговина през октомври.

   Спектакълът „Кучето, което…“ е режисьорски дебют на Деница Дончева, композитор е Станимир Иванов, а сценографията и куклите са на Георги и Таня Пасеви. В спектакъла участват актьорите Васил Маринов, Радинела Тотева, Христина Стоянова, Кремена Станева и Мартин Маринов. Представлението е подходящо за деца над 3 години и е с продължителност от 40 минути.

   Програма на Куклен театър Русе за месец септември 2023 г. включва още спектаклите „Червената шапчица“ по Шарл Перо на 17.09. и „Приказка за Боби и шайка микроби“ от Валентин Владимиров – Валяка на 24.09. Билети за всичкипредставления могат да бъдат закупени онлайн през сайта на театъра www.puppetruse.comили от касата на ул. Княжеска 9.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha