Честит Ден на Съединението- да бъдем единни и в съгласие да постигаме общите си мечти

Честит Ден на Съединението- да бъдем единни и в съгласие да постигаме общите си мечти
Публикация   18:39     05 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     367

   Уважаеми жители на община Русе,

   Радваме се, че можем заедно с вас да съпреживеем отново емоциите на този наистина тържествен ден – 138 - годишнината от Съединението на България, едно от най-дръзките и най-значими събития в новата българска история.

   Радваме се, че заедно можем да припомним вълнуващите мигове от далечния 6 септември 1885 г. Вярваме, че всички сме си дали сметка колко много дължим на подвига на стотици българи, които  направиха възможно Съединението. Със своята саможертва те продължиха делото на Април 1876 и на Освободителната война от 1878 г.

    Днес трябва да си дадем сметка за истинската стойност на датите от нашия исторически календар. 6-и септември беше събитие, изнесено изключително на плещите на българския народ. То беше най-голямата заявка на тогавашна България за равноправно участие в политическия живот на Европа.

   В този ден българите се явиха единни и заявиха своето намерение да поемат съдбата на Отечеството в свои ръце.

   В тези мигове си даваме сметка, че големите уроци на Съединението са ни много необходими по пътя към Европа. Ние имаме нужда от съединистката кауза отново – този път не заради обединение на територия, нужно ни е обединение на воля, сили, интелект, за да можем заедно да градим модерна България.

   На днешния ден нека си пожелаем да бъдем единни и в съгласие да постигаме общите си мечти, така както го направиха нашите предци преди 138 години.

    Честит празник!

    6 септември 2023 година   Общинско  ръководство на ГЕРБ – Русе



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha