Събота, 9 Декември 2023

"Барби" официално победи "Супер Марио Bros." за най-касов хит за 2023

   "Барби" официално се превърна в най-големия касов хит за годината, след като приходите на куклата от големия екран изпревариха общите приходи от филма "Супер Марио Bros.". 

  Филмът за Барби, в който титулярната играчка на Марго Роби разменя своя розов фантастичен дом с реалния свят, вече е спечелил 1,38 милиарда долара в световен мащаб. Това надхвърли 1,36 милиарда долара, взети от "Супер Марио Bros.".

   "Барби" има и голяма заслуга летният боксофис в САЩ да достигне границата от 4 милиарда долара за първи път след пандемията.

   Анализаторите не очакваха кината да стигнат този крайъгълен камък, но успехът на "Барбенхаймер" – "Барби" и "Опенхаймер" на Кристофър Нолан, които бяха пуснати в един и същи ден през юли – надхвърли приходите от миналогодишните общо 3,4 млрд. долара.

   Експерти от индустрията също прогнозираха, че филмът "Супер Марио Bros." ще бъде най-големият филм за 2023 г., но "Барби", режисиран от Грета Геруиг, им доказа, че грешат и на този фронт.

   BoxOfficeMojo.com, цитиран от BBC, прилага и справка на първите филми в "Топ 5" към момента. "Пазители на Галактиката 3" с Мария Бакалова е първата петица.

Най-големите филми от 2023 г. досега

  • "Барби" - 1,38 милиарда долара
  • "Супер Марио Bros." - 1,36 милиарда долара
  • "Опенхаймер" - 853 милиона долара
  • "Пазители на Галактиката 3" - 846 милиона долара
  • "Бързи и яростни 10" - 705 милиона долара

   "Еквалайзер 3", с участието на Дензъл Уошингтън, се оказа поредният летен хит след излизането си този уикенд, като взе 34,5 милиона долара през първите три дни в боксофиса в Северна Америка.Въпреки това в Холивуд има опасения, че може да има отпадане през останалата част от годината, след като филми, включително "Дюн: Част II", "Ловецът на духове" и продължението "Ловци на духове: Животът след смъртта", преместиха датите си на пускане до 2024 г., тъй като продължаващата холивудска стачка предотвратява актьори от рекламиране на студийни филми.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha