Четвъртък, 9 Май 2024

Ремонтът на Дунав мост ще е ,,златен,, - над 20 млн. лева за 1 км

Публикация   06:31     03 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     940

Дълго отлаганото основно саниране на връзката Русе-Гюргево ще продължи две годин

   Шофьорите, пътуващи от и към Румъния, ще трябва да се подготвят за дълги опашки и големи закъснения, защото скоро ще започне голям ремонт на първия мост над Дунав - между Русе и Гюргево. 

   Агенция "Пътна инфраструктура" обяви, че търси изпълнител за строително-монтажните дейности. "Санирането" ще продължи 2 години (730 дни) и ще струва  20 895 000 лв. без ДДС, като тази стойност е само индикативна и е възможно да бъде превишена, посочват от АПИ. Трасето на Дунав мост на българска територия е с обща дължина 1,057 км. С други думи  планираният ремонт ще е "златен" - цената излиза над 20 млн. лв. за километър.

   Пътната агенция обяснява, че досега капитален ремонт на важната пътна връзка изобщо не е бил правен. Имало е само "кърпежи" - преди почти четвърт век (над 22 години) е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. са били подменени хидроизолацията и асфалтовата настилка.

   Сега се предвижда пълно саниране на съоръжението -  цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови предпазни огради, ограничителни системи, маркировка и т. н.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha