Вторник, 14 Май 2024

Президентът Радев: Страната се управлява задкулисно от Борисов, Пеевски и Василев, а не от Денков

Президентът Радев: Страната  се управлява задкулисно от Борисов, Пеевски и Василев, а не от Денков
Публикация   07:59     02 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     631

   Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков, а какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Все по-ясно е на всички, че държавата се управлява задкулисно и управляващите не чуват гласа на хората, каза днес пред журналисти в Неделино президентът Румен Радев.

  Според него с изявлението си Бойко Борисов, че  Алексей Петров е разговарял с бащата на Кирил Петков за съставянето на правителство, е признание за управлението на задкулисието. Радев допълни, че това е доказателство, че държавата е слаба, което пък значело, че мафията е силна.

Радев беше в Неделино, където откри Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен

© Прессекретариат на Държавния глава

Радев беше в Неделино, където откри Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен

   "Управляваща коалиция, не чува хората, цените растат, скандалите се множат , а те се готвят да похитят конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта, Това отклонява страната от демократичния път на развитие от самите принципи и норми на правене на европейска политика", каза още държавният глава.

  Той посочи, че уважава мотивите, с които главния секретар на МВР Петър Тодоров е подал оставката си. Радев поясни, че това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите. Целта била да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тясно партийни и "дори за лични цели".

Президентът: Страната не се управлява от Денков, а задкулисно от Борисов, Пеевски и Василев

© Прессекретариат на Държавния глава

Поредната атака от страна на Румен Радев идва в седмица, в която той отказа официално да смени главния секретар на МВР, както иска министърът на вътрешните работи. В последствие самият Петър Тодоров подаде оставка.

По повод предложеният за поста Живко Коцев Радев каза, че трябва да се запознае с биографията му, преди да коментира.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha