Понеделник, 20 Май 2024

ДАНЪЧЕН КАЛЕНДАР ЗА ЯНУАРИ 2011 г.

Публикация   15:52     15 Ян, 2011 /     Офис- Русе на НАП   /     455

В помощ на счетоводителя

                 

 

 

                                                 До 10-ти януари:

        По ЗДДФЛ:

1.   Внасяне от работодателя или възложителя на авансовия данък, удържан през месец декември 2010 г. за доходи от трудови правоотношения и за доходи от друга стопанска дейност по чл. 29 от ЗДДФЛ. 

 

       По ЗКПО:

1.       Подаване на декларация по ЗКПО за данъка върху хазартната дейност от лотарии, томболи и числови лотарийни игри Бинго и Кено.

 

      По ЗСВОТС:

Подаване на Интрастат-декларации пристигания/изпращания по ЗСВОТС за месец декември 2010 г.

 

                                              До 14-ти януари:

       По ЗДДС:

1.       Подаване на справка-декларация по ЗДДС, ведно с отчетни регистри и магнитен носител и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период - месец декември на 2010 г.

2.       Подаване на VIES-декларация от регистрирано лице, което е извършило вътреобщностни доставки,  доставки като посредник в тристранна операция или доставки на услуги по чл 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка за данъчния период – месец декември на 2010г.

 

                                             До 15-ти януари:

      По ЗКПО:

1.       Месечните авансови вноски за януари за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане.

2.       Внасяне на данъка върху приходите за месец декември 2010 г. от бюджетните предприятия

3.       Внасяне на данъка върху разходите по ЗКПО за месец декември 2010 г.: представителни разходи, свързани с дейността; социалните разходи, предоставени в натура; разходите, свързани с експлоатация на превозни средства, когато с тях се осъществява управленска дейност.

4.       Внасяне на алтернативен данък по чл.226, чл.234 и чл.241 от ЗКПО върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, начислени през месец декември 2010 г.

 
        По Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г.:

1. Подаване на данни от производител/ вносител на фискални устройства за разчетени фискални памети  през месец декември 2010г.

2. Подаване на данни от сервизна фирма на фискални устройства за издадените свидетелства за регистрация на фискални устройства, за прекъсване и започване на сервизното обслужване, както и за получени уведомления за загубване, кражба, унищожаване на фискалното устройство през месец декември 2010г.

 

       По ЗДДФЛ:

1.              Деклариране и внасяне на окончателните данъци по глава шеста от ЗДДФЛ за четвърто тримесечие на 2010 г. от лицето, придобило дохода.

 

                                                 До 20-ти януари:

       По ЗКПО:

1.       Деклариране на направените залози и данъка от организатори на хазартни игри и телефонни и телекомуникационни оператори за проведени през предходния месец хазартни игри, при които стойността на залога за участие се изразява в увеличението в цената на телефонна или друга телекомуникационна връзка. Внасяне на този данък от телефонните и телекомуникационните оператори.

 

      По ЗДДС:

1.         Регистрирано лице по реда на глава осемнадесета от ЗДДС (облагане на доставки на услуги, извършвани по електронен път от лица, неустановени в общността) подава справка-декларация за доставки на услуги, извършвани по електронен път за предходното календарно тримесечие и внася дължимия данък 

 

                                                  До 31-ви януари:

      По ЗКПО:

1.  Деклариране и внасяне на данъците при източника по  ЗКПО.

2.  Внасяне на данъка върху дейността от опериране на кораби за месец декември 2010 г.

 

      По ЗДДФЛ:

1.      Деклариране и внасяне от платеца на дохода на окончателните данъци за начислени/изплатени доходи по глава шеста от ЗДДФЛ.

2.      Внасяне от работодателя на авансовия данък, определен по реда на чл. 42, ал. 6 от ЗДДФЛ върху брутния размер на сумата от частичните плащания по трудови правоотношения, ако през декември 2010 г. са направени само частични плащания.

3.      Изчисляване на годишна данъчна основа и определяне на годишен размер на данъка за доходите от трудови правоотношения от работодатели, които към 31 декември 2010 г. са работодатели по основно трудово правоотношение.

 

       По ЗМДТ:

  1. Подаване на декларация по чл. 61н ЗМДТ за облагане с окончателен годишен /патентен/ данък  за 2011 г.

  2. Внасяне на окончателния годишен /патентен/ данък за първо  тримесечие на 2011 г. Лицата, които до 31 януари са заплатили пълния размер на окончателния годишен (патентен) данък,  ползват отстъпка от 5 на сто.

  3.  Определяне на размера на данъка върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и туристическия данък от общинските съвети за 2011

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha