ВМРО-Русе почете паметта на Цар Борис III Обединител

ВМРО-Русе почете паметта на Цар Борис III Обединител
Публикация   19:19     28 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     818

Присъстващите раздадоха на преминаващите наоколо граждани големи портрети на Царя Обединител.

    Членове и симпатизанти на ВМРО се събраха днес пред Паметна плоча "Цар Борис III Обединител", на ул. "Борисова" в Русе, за да изразят почитта си и се поклонят пред делото и паметта на Н.В. Цар Борис III по повод 80-годишнината от кончината му. Обичаният от народа си българският монарх умира на този ден през 1943 г., а неочакваната му смърт става повод за редица съмнения и до днес. Неподвластен на чуждите политически интереси, Борис III през цялото си управление се стреми да договаря най-полезното за България и си остава най-отявленият българофил, особено в трудните години на Втората световна война. Вероятно за тази си кауза - обединението на разпокъсаната карта на българските земи, царят ни заплаща с живота си.

   На поклонението присъстваха активисти и ръководители на ВМРО-Русе - областният председател на Организацията Галин Григоров, общинският съветник Траян Тотев и съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов, който в кратко слово отбеляза: "Цар Борис III остана в историята като Царят Обединител. Управляваше в трудно време и вземаше не само верни решения, но беше воден от идеала на нашите възрожденци за национално обединение - за това, всички българи да бъдат събрани под един държавен покрив, за единство на Мизия, Тракия и Македония. И макар и само за три години, тази мечта беше осъществена."

След минута мълчание присъстващите поднесоха цветя пред паметната плоча и раздадоха на преминаващите наоколо граждани големи портрети на Царя Обединител. В късния следобед на централния русенски площад "Свобода" акцията на ВМРО с подаряване портрети на Цар Борис III ще продължи.

Тагове : ВМРО , Борис , памет ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha